Yuki…

Smlm yuki (snow) turun lagi…Hari tu sikit aje…kali ni byk le sikit dari hari tu..jadi la dpt cuci mata. Tapi mcm pelik skit sbb bulan 3 turun nya. Selalunya hujung bulan Jan😛. Ingatkan nk jadi mcm tahun 2006..x turun langsung…hehe.

img_3210

kereta jiran atas..

img_3211

kereta yg lagi 2thn nk habih utang.. :-p

img_32141

skuter yg dh lame tersadai kat luar…kesian dia..bile nk buang agaknya :-p

img_3217

pagi ni bangun..tengok kat luar dah jadi gini..sbb hujan..huhu :-p

Habis cerita pasal yuki…Smlm masak bubur lambuk dgn popia basah. Sila jgn tanya saya..daun apekah yg di atas bubur lambuk itu. Ayah Aiman beli kat kedai thai..dgn baik hatinya dia beli..katanya dia beli daun kesum :-p saya menghargai ape yg dibelinya walaupun itu bukanlah daun kesum :-p .Sape yg tau nama daun tu..sila beritahu saya ye :-p

img_3202

img_3205

Popia basah ni favourite saya..dr smlm dok ulang mkn…sampai la breakfast tadi..muahahaha..puas mkn..

2 responses to this post.

  1. Salam Ida. banyak jugak erk yuki kat sana. kat rumah akak turun tu turun la… tapi sampai jer kat tanah, cair terus. budak2 dah excited ingatkan boleh buat yukidaruma pagi tadi. hahahaha
    popia basah!!!!! adeh… nak buat malas tapi teringin😛
    nak kena cuba jugak la nanti.
    daun tu thai sweet basil ataupun kat Malaysia panggil daun selasih. kat Vietnam diaorang buh dalam mee pho. buat goreng ngan ayam ker pun sedap tuh…

    Balas

  2. Kak Hani, ala..byk tu jela yuki tu..atas rumput jela byk pun..atas jln byk cair je sbb hujan..huhu

    oo..patutla rase mcm daun basil..tp lain skit rupa dia..kecik2 gitu..tp dok mkn buat ulam jela sbb tatau nk buat apa…haha..time kasih ye….

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: