Weekend

Hari Sabtu, hubby beli ni..penimbang…dia boleh kirakan BMI sekali,jumlah lemak dlm badan,jumlah kalori yg diperlukan sehari…usia badan..haa..mcm2 la..x phm sgt pun lagi…lepas ni baru nk sedar kot..haha..kena la diet betul2… :-p

img_3195

Lepas tu beli durian ni kat Asia shop..huhu..teringin sgt nk mkn..dah la kami berdua suke durian…tapi beli sebiji jela..huhu..tu pun dah 3,000yen..nk mkn punye pasal..pejam mata sekejap..beli jugak…ayah Aiman la yg beli..patutle dia yg nk turun gi kedai tu…Kalau dpt balik Msia..mmg akan kami belasah mkn durian tiap2 hari..huhu

pagek

Aiman yg mcm x penah tgk durian..kesian anakku…durian ni isinye x berapa msk tp manis…..patutnye kena peram dulu..dah mkn sikit…dah buat kuah durian sikit..jadile..

img_3198

 

Hari Ahad…ada plan yg x berapa jadi..haha…takpela..takde rezeki…akhirnya tukar plan kami jalan2 ke Tressa..mkn2..lepas tu singgah ke rumah Aisha…balik rumah dah pun petang…Msk2 utk Aiman..bagi Aiman mkn..Dlm pukul 7.30pm gitu Aiman terlena atas riba ayah dia…pukul 8.30pg baru dia bangun..fuh..lama betul dia tido…Smlm jugak ade 1 peristiwa berlaku..haha..mcm besar je peristiwanya….serpihan gigi dah tercabut..time tgh mkn..ingatkan tergigit besi ape..nasib la x telan……Sebenarnya besi yg dentist tu tampal tercabut..bukan semua la..sikit aje…dah rase mcm berlubang gigi geraham nih..huhu..nk mkn pun takut. Nampak gayanya..nanti terpaksa la saya berkunjung ke klinik gigi..huwaa…Lama jugak x gi check gigi nih…patutnye 6bulan sekali kan…last gi bulan 4 thn lepas kot..huhu..Bukan ape malas gi..kalau sekali gi…mesti 6-7kali baru siap..bukan satu gigi je..kang mmg habis semua la dia check kan..mmg la bagus kan..cuma saya malas dan takut..malas sbb nanti sebahagian weekend saya habis utk ke dentist aje..takut sbb takut kena korek dan tampal la..haha. Serpihan ni saya simpan..kalau gi Momo dental clinic nanti nk tunjuk kat dentist tu muahahaha..Harap2..jgn le gigi sakit ke ape..kang susah pulak..ayah Aiman nk kena cuti..sian dia..

img_3201

5 responses to this post.

  1. Ida,
    sedapnya durian…fith pun “hantu” durian,kalau balik msia,mesti cari dan makan puas2.kalau dulu,nak kena tunggu musim baru laa boleh merasa kan,tapi sekarang tak risau sangat dah,almost sepanjang tahun ada,cari je kat jusco,hehe…

    Balas

  2. ohoho beli karada scan tu…bleh la scan abih2…
    ganasnyerrr sampai bleh tercabut tampalan gigi…ayin dulu pernah gak tercabut tp yg sementara punya la…uhuhuhu…

    Balas

  3. Fith ~ aah..tu la kan..kalau balik bile2 pun boleh le mkn..tp kena balik la kalau nk mkn puas2…

    Ayin ~ haa..tu le psl..boleh scan habis2..haha…haaa…tercabut yg besi nih..kalau yg sementara tu ok lagi la…huhu

    Balas

  4. Posted by M@L@ on Mac 3, 2009 at 7:44 am

    smlm ptg kiter pon mkn durian 2 biji rm10 jer..dpt free lg 1 biji.. sedapppp!!!!

    Balas

  5. salam…
    dh lama dok jengah ke cni…
    tp jd silent reader je..
    sy link akak kt blog sy…
    salam perkenalan😉

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: