Weekend

Hari Sabtu, kami bawa Aiman ke Manabe Clinic. Dekat aje klinik ni..depan Sagamino eki..kami gi jln kaki aje.Aiman selesema dgn batuk…tak baik2 lagi. Masuk aje klinik tu, terus Aiman nangis. Mcm tau2 je nk bawak dia jumpa doktor :-p. Lepas tu dia nmpk tempat main ni…dia x nangis dah…terus gi main.

cimg7268

cimg7269

Bila dah kena panggil, masuk je bilik doktor terus dia meraung2…sekejap ajela doktor tu check..nurse pun pun gelak2 je. Ape la Aiman ni..bukan doktor tu buat ape pun :-p. Lepas tu ayah Aiman gi ambik ubat. Mama dgn Aiman gi beli lauk dekat dgn eki tu.

cimg7272

Dapatla ubat air ni..lepas tu dpt air teh ni..tgh promotion kot..sedap jugak rasanya. Lepas tu tgk2 brg kat Sotetsu Rosen tu..sampai terbeli..ayah Aiman yg berkenan kat baju ni…dia kata cantik jugak ye yg calor ni….dia kata kalau nk ambik le…lepas ni x tanya dah…hahaha…apelagi..ambik la ye..jgn lepaskan peluang..bukan senang org nk tanye camtu dgn rela hati.. :-p .Skrg ni dh byk jual baju fashion spring….sgtla saya suke sbb byk baju cantik2 dan sesuai la kalau pakai kat msia pun…kalau fashion summer tu byk yg mcm kurang sesuai skit sbb byk yg sexy2..hehe…

img_3156

Dalam perjalanan balik ke rumah…tiba2 kami nmpk ada kereta kat tempat parking tu..sama sgt dgn kereta kami. Aiman pun nmpk la kereta tu sbb kat tepi jln. Lepas tu Aiman terus gi kat kereta tu…dia nk naik kereta tu…sampai nangis2 kat situ…alamak..dia ingat kereta dia lah tu…jenis dan kaler nya pun sama :-p Tak malu la Aiman ni..nk naik kereta org..puas la pujuk dia..nangis berlinangan air mata..terus letak dia dlm stroller balik..haha.Ptg tu pun bwk jugak la dia naik kereta..gi Yatoyama Park..luas sgt park ni…ala2 mcm jln dlm hutan gitu..udara pun segar je sbb bau pokok2 hutan. Jauh jugakla berjalan kaki..gi tengok air mata air….Ramai org jogging kat sini….

page7

page11

page22

Hari Ahad, kami ke Ayase Town Hills..ayah Aiman nk gi beli buku..sebelum tu kami buat purikura ni dulu hehe. Semua gmbr Aiman nangis..haha..mama dgn ayah le yg excited nmpk nya…haha….lepas tu kami gi Atsugi..gi beli daging,ayam….Sampai rumah dah petang. Petang tu jugak bagi chance kat ayah Aiman gi tengok movie..lame dh dia nk tgk cite James Bond tu…gi la dia sorg2..Aiman dgn mama dok kat rumah🙂 Nanti bila2 mama Aiman pun nk jugak masa utk berfoya2 sendiri…boleh??? :-p

page8

4 responses to this post.

  1. Posted by M@L@ on Februari 23, 2009 at 2:40 am

    papa aiman lg excited dlm gambo tu mcm2 memek muker dibuat nyer.. cute2…

    Balas

  2. Posted by mayyaclassic on Februari 23, 2009 at 7:57 am

    lain macam lak masuk rumah ida dah jadi kaler biru.. hijau nampak fresh, biru nampak tenang..
    u dah lama tak letak resepi la kat sini. Tapi buka blog u slalu bagi i idea untuk masak waktu weekend.

    Balas

  3. mala~ayah Aiman mmg gitu…:-p
    mayaclassic~aah..tukar cat pulak la..nanti senang2 nk tukar lagi..hehe..aah..saya pun terperasan jarang letak resepi skrg…nanti2la bile rajin hehe

    Balas

  4. bestnye tengok gmbr2 ida sekeluarga di jepun..heheh..yg paling kagum tu, masakan2 ida tu..perghh..cayalah…kalu nina la dok jepun…agaknye tak berasap la dapur…tak pun..nina masak menu yg sama je hari2…hehehhe

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: