Aiman dan makanan…

Semalam..Aiman dah pun 2thn 2bulan umurnya.

img_3089

Makin lincah ke sana sini….paling dia suka memanjat la. Semua benda nak panjat…kabinet tv,meja komputer,meja makan….dan segala benda yg dia boleh panjat le. Oleh itu, mamanya telah mengubah gelungsur dia tu kpd bentuk lain pulak. Sampai sakit tgn2 ni….

before…

img_2149

after….

img_3086

Nampak la dia seronok dok main. Tapi bile tertengok dia buat akrobatik mcm ni..seram jugak…takut jatuh jela..huhu..Aiman…Aiman

cimg72581

Tau tak ape yg Aiman buat ni?? hehe. Aiman tengah ambik gambar jugak. Mama nk ambik gmbr dia…dia pun sibuk nk ambik gmbr….bila mama bilang  one,two,three pun dia cuba ikut tp..ikut bunyi nada suara aje..haha..Tapi….Aiman cuma guna torchlight ayah dia aje…..dia ingat kamera agaknye sbb bentuk mcm tu…..hahaha

img_2730

img_2735

Oh ye..ni gmbr kek…kek hubby beli utk saya…ingatkan takde kek

img_3080

yg ni pulak mskan yg lepas2…

img_3082

sotong goreng tepung..hehe..ni kalau puan izan nmpk ni…mesti dia terliur sbb ari tu dia kata teringin..kan kan…

img_3083

yg ni pulak kuih ape ye.x tau nk bagi nama apa….mcm kuih kasturi/kacang hijau tu…tp saya gunakan kcg merah..sebenarnye nk habiskan stok bubur kcg merah segera yg ada dlm simpanan…masak sampai kering,campur kelapa kering,campur tepung gandung,uli jela…goreng dgn tepung tempura+grm skit…haha..jadi la kuih ini…rasanya ok jugakla…. :-p

yg ni pun menu lepas2…

img_2728

ikan sweet sour

img_2729

sup kambing…

Hari ni rasa mcm nk bawak Aiman keluar….kalau cuaca mengizinkan. Kesian pulak tgk dia terkurung dlm rumah…tapi kesian jugak sbb selesema dia x baik2…hmmmm..ubat dh 2 botol dh..skrg try ubat lain pulak..setiap bape minit mmg dok sedut keluar hingus dia tu…agaknye sbb gi main snow hari tu kot…hmmm..kesian dia…moga cepat le sembuh….

7 responses to this post.

  1. Posted by M@L@ on Februari 19, 2009 at 1:35 am

    wah ida dpt kek cedap nyer… byk nyer lauk masak.. sup kambing peberet somi akak tu…

    Balas

  2. huh…mencik sajalah tu…

    Balas

  3. wah cantik kek hubby beli tuk ida .. wah aiman ada skilss jd photographer nieh😉

    Balas

  4. wahh dapt kek…yummy…aiman kun pung dh bergaya ala2 trend DSLR skrg..hihihi..moga aiman cepat2 sihat dr selsema tu yek…take care..sedap2 ye ida masak..hihi

    Balas

  5. cepat beso aiman..

    Balas

  6. Posted by queen nurr on Februari 21, 2009 at 7:41 am

    creative betul mama aiman nih
    buat kuih kacang merah bentuk love lagi….!!heheh

    Balas

  7. Posted by MeMySeLfAniS on Mac 9, 2009 at 11:52 am

    hye…
    ske la blog awk ni…
    menarik….

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: