Semalam…

Tengahari semalam Aiman dgn mama naik train sampai Yokohama Station. Ayah Aiman dah tunggu kat sana sbb smlm dia keje half day. Aiman baik sgt time dlm train tu.Dia sgt asyik tengok pintu train buka dan tutup. Lepas ni boleh naik train lagi ok sbb Aiman baik.

cimg6904

Lepas tu,kami terus naik train ke Motomachi-Chukagai..untuk ke Immigration Office. Mama Aiman nak ambik visa yg dah siap. Smlm sgt sejuk..hari ni pun sama..Walaupun matahari terik..tapi angin kuat.Angin tu le yg sejuk. Dah le terpakai jaket nipis..menyesal sekejap sbb sejuk..haha.

Dah siap urusan ambik visa, terus ke Yamashita Park..ingat nak bagi Aiman main dgn pigeon kat sana. Sekali tu ayah Aiman ajak naik water taxi kat situ untuk terus ke Yokohama Station…maksudnye takyah jalan kaki dah la…hehe. Saya sgt excited sbb x penah naik benda tu..haha. Aiman dok diam je..rasanya sbb takut dgr bunyi kot.

cimg6909

bukan kapal yg besar ok..yg cinonet tu aje..haha

cimg6921

nmpk tak Bay Bridge kat belakang tuu…

Bangun pagi ni..Aiman start selesema pulak. Mesti sbb smlm terdedah pd cuaca sejuk..budak2 kan..senang kalau nk kena penyakit. So, hari ni, keje mama dia asyik menyedut hidung dia la…sapu vicks..bagi ubat. Moga cepat le sembuh. Selalu guna cara camni cepat la baik.

5 responses to this post.

  1. salam mayang…..kita yg tua pun tak tahan sejuk, apa lagi aiman.
    masa kfibie kat sana dulu, jari kak fibie lebam dan bengkak. sampai doktor nk potong cincin, darah tersekat, naik lebam jari.
    sepanjang masa tgn berbalut je….

    Balas

  2. alahai..lama akak tak jengok aiman…dah besar dah aiman…dah jadi anak bujang ye ida….sejuk ye ida kat sana…? sian aiman…auntie doa aiman cepat sembuh ye….

    Balas

  3. Posted by queen nurr on November 22, 2008 at 1:15 pm

    asik jalan je je mama ngan aiman best betul….
    sejuk ekk sana …syokkk….

    Balas

  4. aiman berjalan sakan…sian dia kena selemo…odaijini aiman….!!

    p/s: ida…nnt tgk blog kita yek…kena tag dan sebar2kan lah yek…

    Balas

  5. Posted by aliffu on November 28, 2008 at 7:01 am

    ida, aliff pun happy sgt2 kalau dpt naik densha suka pandang kat luar…kalu lama tak naik densha dia akan ckp esok mama densha…(esok mama kita naik densha)…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: