1 year 11 months old

Lagi sebulan lagi Aiman akan berusia 2 tahun. Hmm..macam sekejap aje masa tu berlalu. Nanti mesti org akan ckp..dah boleh la tu dia beradik kan..haha. Tak boleh la skrg kot..sbb dia tgh aktif sgt2 skrg dan perlukan perhatian…kesian kat mama dia yg nk menjaganya ni..huhu..

 page

Skrg ni dia cepat meniru apa yg org buat. Kalau dia nmpk nanti dia akan tiru. Contohnya time buka lock kat kabinet dapur tuu..tak perasan pulak dia dok perhati..Tengok2 dia dah terer. Byk benda bahaya yg dah cuba disorok dr pandangan dia. Skrg ni sgt risau sbb dia pandai panjat kabinet tv tu tanpa guna kerusi atau toys dia. Dia panjat kat rak yg ada kat situ then..dia pijak kat atas pintu cermin tu..alahai Aiman…tak tau dah nak buat cemana ni.Kdg2 nak mandi..dok risau kat dia…kena la tunggu dia tido baru cepat2 mandi. Dok terfikir jugak rase nak cabut pintu kabinet tv tuu..tp situ mmg letak toys dia aje dah.Sbb bahaya pulak rase pintu cermin tu..kang kot pecah cermin tu kena kaki kang..huhu.

Skrg ni pun tgh dok pk cara nak stopkan dia dari botol. Susu tetap kena minum..cuma bukan dr botol la. Rasanya dah tau cara..cuma belum praktikkan je ni..sbb susu dia ade lg 2 tin..kena habiskan dulu..hehe. Sbb Aiman ni tak lalu bau fresh milk tuu, dulu penah letak dlm botol susu dia..dan dia tak minum pun..hehe.Cuma kesian kalau dia takmo minum susu terus…nk kena cari sumber lain la untuk kalsium kan. Sblm dia 2 tahun ni mmg nk kena pastikan dia stop botol tuu..

Ada 1 tabiat Aiman yg mama dia tak berapa suke ni. Dia selalu sgt hisap baju sebelah kiri..especially baju yg ada butang. Akibatnya byk la baju yg ade butang kat tepi tu yg dh jahanam..huhu..nasib la baju murah Aiman..sbb tu cpt rosak agaknye hehe. Lepas ni mmg nk beli baju yg takde butang dh. Tp takde butang pun mmg dia tetap nk hisap baju tu..comotla..huhu. Lepas ni kena pk kan cara jugak supaya dia lupa kan tabiat nih…hmm..

Okla..sampai sini aje luahan perasaan pasal Aiman. Disebabkan Aiman tgh tido tuu, kena la cepat2 gi masak,mandi…bukan lama pun tido tuu….hmm..

5 responses to this post.

  1. Posted by queen nurr on November 18, 2008 at 9:16 am

    dah besar kan anak2 kita..
    ingat lagi mase tu queen overdue kan ielham
    mayang reply my post kat pcm huhuhu sedih jugak
    klau aiman lg 2 bulan ielham lagi 2 hari je nak 2 tahun
    pun tgh pk macamana nak bg dia stop botol..
    klu ada rahsia bg lah ekkk…kongsi bersama..heheheh

    Balas

  2. Ichlas lagik 8 hari nak 2 tahun…..ingat lg dulu kita sama2 dok bincang pasal pregnant kan….

    Ichlas pun still hisap susu lagik ..

    Balas

  3. anak kak fibie dulu tak boleh tinggal botol. sampai skrg dah 6 thn masih brbotol sb taknak miss susu, kesian dia perlu kalsium. nasi jarang makan. bg botol masa tdo je…..
    mayang jgn terus putuskan botol tu, cuma kurangkan, bila dia dah mkn semua mknn, barulah putuskan.

    Balas

  4. Ye, btol…rase kejap jek mase berlalu, aiman dh nk masok 2 thn, yg pasti semakin hari kite akan rase anak kite akan menjaohkan diri dari kite bile diorang dh semakin besar …huhuhuhu, dulu kalo tak leh nk jln lg, kite la yg diorang harapkan nk kemana2 pon, nie dh ade kaki, tros tak ingat…huhuhuhu…bukan tak ingat, kurang ingat, sb sebok nk explore bende lain..😀

    Balas

  5. auntie nana says hi to aiman.. lame tak jupe aiman.. teringin nak jupe aiman yg super duper xtive tu kan.. aiman lahir fuyu, mesti die suke ngan sejuk2 kan..hihi

    mama aiman ganbatte yer.. dgr2 org kate, time ni la budak2 paling super duper active =)

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: