Aiman oh Aiman

 Dapat award ni dr adi..tq ye…tp x tau nk bagi kat sape huhu…

 brillante_blog_award11

 Semalam baru siap jahit cadar dan sarung bantal ni. Sampai terlena jugakla lepas siap pasang cadar,sarung bantal tu..hehe.Byk jugak dugaan nak menjahit tuu.Dugaan paling besar datangnya dari Aiman la. Baru je mama letak kain atas karpet nak gunting..dia lompat la,tarik2 kain la..nak gunting pun susah…huhu. Baru je keluarkan mesin jahit..dia yg excited nak main..tarik benang le..Time mama tgh sedap2 jahit dia gi tutup suis pulak..terberenti le mesin tu..huhu.

Mesin jahit ni dah lame dah beli..mase baru2 kawin dulu…maklumla..baru kawin mintak ape pun semua dpt…rugi betul tak mintak mcm2 lagi dulu..haha. Beli mesin punyela canggih sampai tak reti sgt nak guna..haha. Ingat isteri dia pandai sgt nak jahit ke apa ni..Mintak beli yg biasa aje sbb nk jahit main2 aje pun..nak isi mase boring je. Tapi dah org beli yg ni..terima aje..hehe..suke la jugak psl boleh jahit mcm2..tekan2 aje..takyah guna kaki..

 img_10625

 

img_1066

img_1067

 Hari ni nak betulkan curtain pulak. Curtain tu pendek le..time kat rumah lama dulu dia panjang..bila kat rumah ni pendek pulak..haha. Tapi tengok la kalau tak sibuk dgn benda lain.Rasa mcm ngantuk nak join Aiman tido aje..hehe

Pagi ni Aiman kena heater lagi..huhu…Kali kedua la kena..1st kena dulu 26feb 2008 https://ida81.wordpress.com/2008/02/26/aiman-ku-sayang/ .Pagi tadi dlm pukul 5pg,dia bangun nak gi kat ayah dia..dia gi lalu kat heater tuh..terpegang ke or sengaja pegang ke x tau le sbb gelap x nmpk..maybe sbb dia nmpk ade lampu kat heater tu yg dia gi. apa lagi melalak le..ingatkan kenapa.Buatla susu..melalak jugak.Lepas tu,ayah dia kata mesti tgn dia kena apa2 ni sbb dia dok gosok tgn dia kat baju. Tengok2 mmg dah merah dh tgn tu..tgn sebelah kanan..sama mcm dulu. Tu nmpk mcm dah menggelembung dah..letak gel gamat je tadi. Sblm dia tido tadi..dah letak ubat beli kat farmasi tadi. Punye la susah nak tido pun,asyik nak golek sana sini..panjat sana sini…lama2 baru tido..huhu

img_1072

Sabtu ni nak gi klinik hidung dan telinga. Rase mcm something wrong je..tiap2 hari asyik meleleh je air hidung ni..ubat dh mcm2 dh mkn..Bila bgn tido je mesti jadi..sampai la tghari..kdg2 stop kejap..nanti petang ke mlm jd balik..Sejak balik dr Msia bulan 7 hari tu.Nak kata sbb sejuk..bulan 7 ari tu mana sejuk pun..panas. Dah hidung jadi gitu,telinga ni pun ala2 x berapa dgr..sblh kiri ni kot. ..kdg2 rase mcm bunyi meletup..haha.Hmm..takutla nak jumpe doktor. Tapi takpe..masuk jumpe doktor sekali dgn Aiman dan ayahnya..haha.

En Annuar skrg ni bz sehari 2 ni…ade conference kat Odaiba esok. Mlm ni balik lambat sbb buat preparation kat sana. Esok dia ada presentation dan kena buat demonstration…ni event besar utk company baru dia…moga semuanya berjln lancar ye..(dia bukan tau pun ape saya type kat blog saya sbb dia x penah bace hahaha…mana ade kutuk2 pun kan kan)

8 responses to this post.

  1. kagum yer dapat jahit cadar!!!

    Ida : hehe..benda senang jela reti jahit pun..

    Balas

  2. aiman~aiman…
    tiap2 thn pun kena heater itu…
    odaijini k…

    Ida : hehe..tq.Aiman asyik dok gigit je gelembung kat tgn dia tu huhu

    Balas

  3. Posted by queen nurr on November 13, 2008 at 8:47 am

    wahh jeles nengok mayang, dah lah terorrr masak, jahit lagi..complete…hisss untung ayah aiman..dan aiman, ehh cantik kain cadar tu nanti tunjuk curtain plak ekk…

    Ida : ala,takat jahit benda senang aje..baju2 sume mane reti haha…curtain x n sambung aje..x buat lg pun….malas pulak

    Balas

  4. wah ida….pandainyer jahit cadar….. sangat pandai ler…. terpegun tengok…..

    kesian aiman…semoga cepat semboh!!

    Ida : ala takat jahit cadar aje..yg lain x reti

    Balas

  5. salam ida,
    wah2,makin hebat ek,dah berjaya jahit cadar pulak ek.

    btw,pasal aiman tu,ida pasang tak penghadang heater utk kanak2? ada dijual benda tu utk keselamatan budak2 dari pegang part yang panas tu(fith tak tahu nama apa,hehe,tapi macam2 jenis ada). kesian aiman.

    take care yer

    Ida : Penghadang tu ada..tp kitorg psg kat heater minyak tu.Heater kt bilik tu yg ade humidifier tu takla psg sbb time tido je psg..Dia gi merayap pukul 5pg main kat situ tu yg kena tu..hehe..time org sume tgh tido..ish ish

    Balas

  6. Posted by kombat on November 16, 2008 at 9:01 am

    suka corak abstrak kat bedsheet tu😀

    Balas

  7. cian aiman..ari raye ari tue nafisa kena bunga api kat kaki dia. smpi b’lubang.cian lar juge..aku sapu minyak gamat jer. dah baik..hehe..cantek cadar..pada ko jahit cadar n srg bantal tu simple tp pd org yg x reti jahit mmg la x simple…mcm aku..hehe..ko mmg best lar….

    Balas

  8. wah.. bestnyer kak ida… dahla pandai masak, pandai jahit pulak tu.. sronok nyer…

    cantik kain cadar tu kak..😀

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: