Hari yang malang

Hari Sabtu,saya dan Aiman mengikut ayahnya untuk ke klinik Hirukawa. Ayah Aiman sakit mata.Mama Aiman pulak sakit telinga sebelah kiri..mungkin disebabkan selesema x berhenti dan sakit telinga time landing flight time balik hari tu..telinga kiri ni rase mcm nk meletup je time tu..huhu.Tapi sampai je kat klinik,disuruh pegi klinik telinga.So,terpaksa la tunggu ayah Aiman aje.Lama jugakla menunggu tadi sbb ramai org.Lebih kurang 2 jam jugakla kami tunggu dalam kereta.Letih nak melayan aiman.Nak keluar dr kereta hujan pulak tuu…payung takde.

cimg6869

ni budak yg dok bergerak aktif dlm kereta

Dlm pukul 11 baru siap..singgah dulu kat 7 Eleven kat Ayase..beli onigiri utk alas perut sbb nak ke klinik telinga lepas tu. Time kereta nak keluar dr 7 eleven tu..tiba2 ada sebuah kereta nak keluar parking..terus langgar kereta kami…huwaaaa..kena tang pintu hubby.Mmg berbunyi kraakkkk!!!! huhu..baru je masuk 2 tahun kereta tu. Tpaksela tunggu polis dtg utk report semua. Kereta tu perempuan yg bwk..Kereta Toyota Mark X kot kalau tak silap..Kereta company dia. Perempuan itu asyik tunduk2..ckp gomen nasai..gomen nasai aje. En. Annuar mcm biasa le..muka senyum aje…huhu..Tunggu settle semua nanti..leh la hntr kereta tu repair..dan akan dibayar oleh pihak yg melanggar itu…

cimg6883

En. Annuar dan perempuan itu sdg menunggu polis dtg...

cimg6884

Ni lah kereta itu..huhu

cimg6887

Ni le bahagian yg kena tu,kalau tgk dr tepi mmg kemek ok..huhu

Lepas dah settle semua..Dah pukul 12 lebih..sampai klinik telinga tu pun dah tutup…huwaaa…x tau bile lagi leh pegi ni. Bersabar jela dulu minggu ni.

Lunch kami terus gi mkn unagi (belut) kat kedai…

cimg6890

cimg6891

cimg6893

Dah habis makan Aiman lena pulak kat situ….

Hari Ahad x kemana2 pun..cuma keluar kejap gi beli brg skit. Selebihnya dok kat rumah mengemas rumah…kata En Annuar..nak buat before n after..haha.bukan ape,utk Aiman jugakla…kena ada protection.Mcm2 nk kena sorok dr pandangan dia..kalau tak nanti dia panjat la..sepahkan le..x larat le mama. Ada beli kain utk jahit cadar dgn sarung bantal.Curtain kat rumah ni pun nak kena panjangkan skit sbb curtain tu pendek…hmm..sibukla minggu ni…Sejuk la angin dok masuk kot bawah tu..Hot carpet pun dah keluarkan…heater dah letak sana sini.Semuanya persediaan sbb dah makin sejuk skrg ni.

4 responses to this post.

  1. fuh! mkn belut ke? pelik² mkn org jepun ni ekk…

    bdw, slm knl…sama² xchange link k…🙂

    Ida : sedapla belut tu hehe..slm perkenalan juga dr saya…

    Balas

  2. hohoho..sayang giler kete…ala kang gi antar repair pintu tu kan bleh la soh repair skali yg belakang punya jugak..(yg kena paip tu huhu)…alhamdulillah la ida sumer xde aper2…tang yg sakit2 tu odaijini ok….hmmmm..unagi tabetaiiiiiii!!!!!!

    Ida : hmm..ape nk buat..org yg langgar..mmg plan nk repair sekali yg kat belakang tu..huhu..sabtu ni le nk gi klinik balik..hehe..

    Balas

  3. alahai .. cam cuak jer org yg lango kete ida tue .. yg penting u all sekeluarga selamat … wah ida musim sejuk tak lama lagie .. pas tu musim salji yer😉

    Ida : huhu..ape nk buatkan..tgh tunggu mase je nk hntr kedai kereta tu..huhu..skrg tgh autumn ni..makin sejuk pulak tiap2 hari…

    Balas

  4. Posted by mas on November 12, 2008 at 9:01 am

    lately aku bz skit, ni br tgk blog ko…isk!2 nk wat camne kan..benda dh nk jd. so ko x gi klinik lg la yek..sabo je lar…aiman tue t’lena sbb kekenyangan ke sbb keletihan..hehe..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: