Alhamdulillah..

Kami semua selamat sampai ke Narita Airport pd pukul 9.40pg. Alhamdulillah semuanya selamat walaupun ada perkara yg tak diingini berlaku. 25/10 kami dijemput oleh pakcik Merc tu utk ke train station Antwerpen. Mantap sekali kereta tuu..MPV Merc kalo tak silap. Time dtg hari tu..naik Audi. Perjlnan ambik masa sejam setgh. Pakcik tu sgt peramah..mcm2 cerita dia cite..

Kami naik train Thalys untuk ke Schiphol Airport Amsterdam. Perjalanan ambik masa sejam setgh. Sampai aje..terus kelam-kabut angkat brg…dhle beg besar 2 bijik..beg galas sorg satu..dgn nak angkat buggy dgn Aiman lagi. Sgtla klam-kabut. Lepas turun je,hubby teringat beg galas dia tinggal kat atas dlm train. Kelam-kabut dia masuk balik….tiba2 je train tu terus teruskan perjalanan..huhu.Maka, tinggallah saya dgn Aiman dan beg 2 yg besar itu…sgt sedih ok.Risau pun ade sbb time tu passport hubby ada pd saya. Tiba2 baru teringat yg train tu akan berenti kat Amsterdam Centraal. Lebih kurang stgh jam dr station Schiphol Airport. Nasib baik ade hp. Hubby msg suruh tunggu situ..jgn gi mana2..nanti dia dtg balik. Maka…tunggulah kami 2 beranak kat situ selama lebih kurang 2 jam. Nasib Aiman tak membuas sgt sbb dia asyik tgk train yg dok lalu-lalang situ. Dlm pukul 2 lebih baru hubby sampai. Terus kami kelam-kabut gi check-in..flight pukul 3.20ptg gitu. Sampai je kaunter org tu kata check-in dh close..alahai..awalnye diorg ni close…kelam-kabut ikut org tu gi sana-sini..last2 lepas jugak. Selamat jugak masuk. Nasib dpt seat tepi dok 3 org situ.

Aiman menuggu ayahnya dgn penuh kesabaran….

Dalam flight 12jam jugak. Bape kali terlelap tak sampai2 jugak. Asyik bergegar aje sampai telinga ni sakit sgt2…tak penah le rase sakit camni selama naik flight. Sgt takut jugak sebenarnye. Nasib la Aiman asyik tido jugak…dptla kami melayan movie kat situ. Makanan tak berapa sedap..biasala mkanan diorg.Kami naik KLM Royal Dutch. Tp mmg mintak muslim food…tp mcm vegetarian aje mknanannye..jadila..

Sampai je Narita airport..call pakcik parking kereta..tak lama lepas tu dtgla kereta kami. Kena naik kereta pulak 2 jam untuk sampai ke rumah. Byk betul naik kenderaan. Kereta 1jam stgh,train 1jam setgh,flight 12jam,kereta 2 jam…huhu.

Sblm balik..singgah gi beli brg dapur..konon nak msk laksa..Sekali sampai rumah..gas kena potong le pulak. Time bil gas sampai kami takde kat sini..so,takdela org nak membayarnye..terus kena potong. Smlm mandi msk air le..mandi dgn aiman. Ayah Aiman gi mandi kat onsen (hot spring). Malas nak ikut sebenarnye walaupun sekangkang kera aje. Smlm hubby dah call org gas tu..katanya nk dtg pagi ni..kena byr kat dia dulu baru dia bukak balik gas tu..huhu.Cepatle dtg…nak msk…nak mandi ni…nk basuh pinggan pun tak rela i dgn air yg mcm ais tuu..huhu Nasib kat toilet still panas psl pakai elektrik…kalau tak..lagi la terseksa..tp takpe..kami dh training kat Belgium dulu kat toilet pakai air sejuk mcm ais..terseksa hidupku..wakakaka..

Hari ni byk sgt kerja nak buat dan dah buat. 2 kali mendobi..sidai baju pun dah..keluarkan brg2 dr beg semua. Byk sgt habuk kat rumah ni..jap lagi nk vacuum semua.

sblm balik hari tu sempat shopping coklat kat sana. Kedai paling dekat kedai coklat Leonidas. hubby la gile dok beli..padahal Leonidas tu merata dunia pun ade..tp sbb sedap..dan asalnya mmg dr belgium…beli jugakla bwk balik. Habis dekat 130 euro utk coklat shj..Next week kami nak balik kampung kat Tochigi (x tau jadi ke tak..tp mcm jd aje..ckp kat hubby kalo pos takleh ke..haha)..hehe..nk pi hantar coklat kat  4 otousan dan 4 okaasan hubby (ramai betui peminat dia ye :-p  ) saya stress le nak balik..kang ramai yg tanye pandai nihongo tak lagi..wakakaka..kena tanya mcm2 kang..huhu…

5 responses to this post.

  1. Posted by M@L@ on Oktober 28, 2008 at 1:48 am

    Alhamdullilah dah pon selamat spai..
    byk nyer cokelat nyum2….

    Ida : yup..alhamdulillah..slmt sampai

    Balas

  2. alhamdulillah..dh slmt smpi yek…cokelat utk saye xde ker..
    mesti penat kan…tp seronok dpt round d’ world….cian aiman..batuk selsema…same ler dgn amna..

    Ida : kalau dekat lame dh saya hntr coklat…hihi

    Balas

  3. selamat sampai dah..ok la tu.. ida..smlm masa anuar cal..saya di makmal..tgh present…anyway..thx for the omiyage..sgt sedap cokolat tu..hehehe..ada nak ke mana2 lagi ke lepas ni?

    Ida : hehe..takpe..nak balik kampung aje lepas ni..

    Balas

  4. what a journey!!
    best tol la

    Ida : mmg best..tp mcm2 jugak yg jadi hehe

    Balas

  5. best ye aiman jalan….sampai tertido balik ‘kg’ huhuhu

    Ida : hehe

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: