Macam-macam cerita

Ada lebih kurang seminggu lagi kami di Leuven ni. Rasa macam tak sabar nak balik sebenarnya..hehe.Cemana la agaknya rumah tinggal sebulan tu.Mesti pokok kesum,kunyit,serai semua mati..waaaaa. Bosan jugak sebenarnya tiap2 hari dgn Aiman x buat ape2. Tiap2 hari selasa ada org dtg cleaning rumah,mop lantai,tukar cadar,kemas lap dapur,buang sampah semua…(tp takde la bersih sgt pun..saya cuci lg bersih kot..haha) Saya cuma basuh baju,iron baju,masak jela. Bosan sbb internet takde kot haha.Asyik layan tv jela..nasib la byk cite english haha..tiap2 hari tgk movie aje…selebihnya tido,makan,tido aje…mkn coklat tiap2 hari..bape kg nak naik pun x tau la ni…Kalau dok kat rumah sana nun leh jugak menjahit ke,baking ape2 ke..tgk movie kat internet ke..huhu…Lagi satu sbb nak balik..x larat le basuh baju dgn tgn..waa..nk gi laundry jauh le pulak..takkan nk mengangkut dgn si Aiman ni..tpakse le basuh dgn tgn..ambik masa jugak le nk kering ni…

Tapi..suke la jugak dok sini sbb takyah pakai translator..boleh ckp terus dgn org..haha.Walaupun ada bhs dia tapi kebykan kat kedai boleh speaking english.Cuma bab nk beli brg tu payah skit pasal dia tulis bhs dia..x tau mana tepung..mana gula…tp bile dh tau yg tu..dok beli yg tu jela.Kalau kat jepun..x paham bace pun..ade tukang bace..haha.Kat sini..encik hubby saya pun tak paham jugak..last2 main bantai jela. Setakat ni ade la beberapa perkataan yg selalu dok nmpk/tengok kat tv..boleh agak2 maksud dia…mcm zaterdag (saturday),zondag(sunday),vrijdag(friday),mandaag(monday),apotheek(farmasi)…saya main agak je sbb sebutan lebih kurang…haha

ni makanan yg sempat msk minggu ni…

Ni gmbr si botak saya.Cemana leh jadi botak? secara tak sengaja…huhu. Selalunya setiap 2minggu mmg pendekkan rambut tu. Machine tu tak bwk pulak dtg sini..so,memandai2 la guna shaver tu.Suruh pulak si isteri ni yg buat…tersilap teknik..terobek kat depan..haaa..tu lah… Akhirnya..botakkan ajela semua…seksa betul nak botakkan..dah le takut guna shaver tu..huhu..licin dan berkilat2…tapi dah 3-4hari ni dah muncul dh rambut..

 

Weekend ni last le nak gi mana pun.Plan nak gi Brussels aje..nak shopping la pulak..Hari Ahad kedai tutup..hari biasa pun pukul 5 ptg gitu byk kedai dh tutup..alahai..x syok la. Nak gi jln tempat lain mcm tak larat dah..mcm gi Paris hari tu..letih yg amat. Bosan la jugak tgk building aje…kalau tgk alam semulajadi saya suke la…tgk bunga2an ke….sejuk je mata memandang…

Byk sgt membebel kali ni..yg penting tak sabar nk balik..x tahan le dgn kesejukan toilet ni..maklumle..rumah simen..kat jepun rumah kayu…lagipun..rumah ni takde washlet..waaa…sejukk!!

Oklah..sblm tuan punye laptop ni panggil..baik berenti dulu…daaaa…

6 responses to this post.

  1. owh…xyah botakkan kepala kt kedai mamak dah la…
    licin dan berkilat lagi…hihihi…
    enjoy your days in belgium k…teringin nk pesan coklat…tp ye la biler nk jumpanyer kannn…waaaaa….

    Ida : ngeri jugak tgk botk2 licin ni..geli..haha..tp kejap je tumbuh rambutnye..emm..kalau dok dekat leh le pas2 coklat..huhu

    Balas

  2. rajin tul tau ida
    tak kira kat mana
    masak masak masak
    amatlah jelesnya

    Ida : dh tu keje saya hehe🙂

    Balas

  3. sedapnye lauk……
    pos sikit kt sini..

    Ida : hehe..nk pos takut basi..kalau dkt leh le hulur

    Balas

  4. hehehe…round puas2 tau, nanti dh blk jepon teringat2 pulak😀

    Ida : dah puas jln dh ni…x sbr pulak nk balik jepun

    Balas

  5. ahahah annuar botak ..dah sama naik dgn aiman..huhuh…senang dpt daging halal kat sana eh?

    Ida : botak licin pulak tu..lepas tu dia nk buat kat aiman sekali..eh eh..mana boleh..nnti kurang comel pulak haha..sian anak saya..daging halal senang..ade kedai morocco halal..kedai asia pun ada

    Balas

  6. alololo…tengok gambo hubby teringat gambo hubby ari tuh, dah serik tengok dia botak tau..rasa teruk sangat!!

    jaga diri yer…

    Ida : hehe..geli kan botak..nasib cpt tumbuh rambutnye..huhu

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: