Paris

Hari Sabtu, kami ke Paris. Awal2 pagi dah bangun, pukul 7.30pg dh berjalan kaki ke train station Leuven. Naik train ke Brussels Midi. Then, pukul 10pg naik train Thalys utk ke Paris. Perjlnan mengambil masa dlm sejam lebih gitu. Sampai dlm 11lebih pagi. Terus kami ke La Sainte Chapelle..naik train jugak…lepas tu jln kaki ke Notre  Dame. Susah jugak sampai sini psl semua org ckp France..tulisan pun France..bile tanye english pun dia ckp France jugak haha.Sama la kat Belgium ni pun..tp kat Belgium..walaupun ada bhs dia..tp ramai yg leh speaking english.

 

Lepas tu jalan kaki lagi sampai Louvre Museum…ambik2 gmbr..terus naik train ke Arc de Triomphe..then naik train lagi utk ke Eiffel Tower.

Letih gile..sbb dok kejar masa..tp alhamdulillah sempat jugak sampai ke train station utk balik ke Belgium. Kami naik train Thalys pukul 6.30ptg..sampai ke Brussels Midi hampir kul 8mlm.Tunggu train nk balik Leuven..hampir 9mlm baru sampai..tensionnye..dah le penat..lenguh satu badan..

Gambar sepenuhnya belum update dlm fotopages..sbb server lembab sgt..maklumla..pakai wifi ni..nanti kalau line clear baru letak ok…

10 responses to this post.

  1. wah ida..syoknya ke paris..siap ade gambo ngan menara eifel tuh..huhuhu..tumpang seronok tgk pic ni…bila le eila plak nak ke sana ehhh..

    Ida : sbb dh dekat tu yg pegi jugak..mcm rugi je kalau tak gi..tp letih yg amatla..🙂

    Balas

  2. wah..sonoknyer…sonoknyer……walau x dapat beraya sakan..dapat g jejalan..

    Ida : dpt berjalan okla jugak walaupun x raya hehe..janji suamiku disisi..:-)

    Balas

  3. Posted by M@L@ on Oktober 13, 2008 at 2:25 am

    lenguh satu badan ye….
    tak per lah dpt tgk tpt org.. kiter kat sini tompang tgk jer…

    Ida : aah..letih le jugak….dptla kongsi gmbr utk kenangan di masa depan

    Balas

  4. hahah
    rasanya macam nak crop je gambo ida tu
    then letak gambo cik suzie ni ha

    kekekeke… seronoknya pi paris… panjat tak menara tuh?

    Ida : hehe..x naik pun tower tuh..ramai sgt manusia..mcm lautan manusia gitu..x sanggupla nk tunggu..lgpun kesuntukan masa…

    Balas

  5. Ida best yer..sampai kat Paris…kami nih bila kurun la nak sampai..tuh untung org kerja kat oversea…rasa nak ja cr kerja kat oversea..

    dok san apun rajn masak lagi…salute spring la..

    btw, Selamat Hari Raya !!!

    Ida : rezeki jgn ditolak..sib baik hubby nk bwk sekali..kalau tak…terkontang-kanting dok jepun dgn aiman je hehe..dah nama pun chef..hubby wajib le bwk chef dia gi mana pun haha

    Balas

  6. kak ida..nak omiyage.. ckp kat abg nuar, sy mahu mahu omiyage ^_^v slamat menikmati life di europe yeee *jeles jeles*

    Ida : hehe..insyaAllah kalau jumpe ye..nanti kawin..gi le honeymoon paris..ala2 romantik gitu hehe..nk jeles..jeles dgn aiman la..kecik2 lg sampai dh paris..haha

    Balas

  7. paris…wah dah smpi di kota cinta…sggh b’tuah..aku tmpg sronok tgk gmbo korg sefmly..penat tp mesti puas dah dpt jejak kaki ke sane kann…

    Ida : x sangka jugak dpt pegi..nasib dh dekat..pegila jugak..cukupkan syarat hehe

    Balas

  8. wahh..akak g paris..kota idaman tuh..cayalah kak..zura tak tau la tercapai ke idak..huhuhu..doa2kan la ye..

    Balas

  9. wahh..akak g paris..kota idaman tuh..cayalah kak..zura tak tau la tercapai ke idak..huhuhu..doa2kan ye..

    Balas

  10. ishh..nape tak kuar komen nih..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: