From Leuven,Belgium…

27/9/08

Kami menaiki flight KLM Royal Dutch dr Narita ke Schipol Amsterdam. Perjalanan mengambil masa selama 11jam 50minit. Sampai di Amsterdam dah pukul 4.30ptg (waktu di Jepun ketika ini dlm pukul 11mlm).Kami tersangat la mengantuk.Tapi tahan jugak sbb nak ambik gmbr punye pasal. Dr Schipol Airport,kami naik train ke station Amsterdam Centraal..memakan masa selama 20minit.

Flight ke Brussels pd pukul 9.30mlm..hanya mengambil masa kurang dr sejam untuk sampai.

28/9/08

Apartment kami dlm Leuven city…mmg takde mslh nk ke kedai..boleh jln kaki aje. Kedai Asia ade..kedai Morocco jual kebab n ayam panggang pun ade..halal pula tuu…Bab apartment ok aje..luas..Aiman boleh lari merata2.Tapi bab toilet dgn air agak kurang selesa.Time ni le rase rindu dgn toilet kat rumah kat jepun tuu..huhu.Kualiti air kat apartment ni kurang memuaskan..asyik beli mineral water je la ni utk minum.

29/9/08

Hari ni hubby saya dh start kerja.Ada org kat company dia dtg jemput.Tghari saya bwk Aiman keluar utk beli brg. Dlm kedai Denon tu,tiba2 ade makcik tu tegur psl kasut Aiman jatuh..hehe..nasib baik dia nmpk..kalau tak..tpakse le beli kasut baru. Lepas tu terus balik ke apartment,pintu rumah pulak takleh bukak..tak reti nk buka kunci tuu..lame jugakla ambik mase..lebih kurang setengah jam..sampai Aiman pun mengamuk kat depan pintu tuu..

30/9/08 dan 1/10/08 kami tak keluar ke mana2 sbb asyik hujan aje. Cuma masakkan nasi tomato sbg hidangan hari raya huhu

3/10/08

Pagi tuu,tgh sibuk memasak..alarm berbunyi pulak..maybe sbb byk sgt asap..kelam-kabut la kami berdua mengipas asap keluar…ala..goreng ayam je pun..bukannye bakar sate..dah le pukul 6pg..nasib baik takde bomba dtg ke ape haha..

Ptg tu masak nasi jagung,ayam tomato,dalca sayur,salad telur,puding laici,karipap.Ada kwn hubby yg training sekali dgn dia dtg ke rumah..

Sekian entry kali ni..baru balik berjalan..nanti cerita lagi…

5 responses to this post.

  1. Alhamdulillah….sudah selamat sampai di Belgium..aper pon selamat hari raya…maaf zahir dan batin…

    Ida : slmt hri raya juga…

    Balas

  2. Selamat Hari Raya buat ida sefamili…

    jaga diri yer..

    Ida : terima kasih..selamat hari raya

    Balas

  3. Selamat hari raya ida…🙂 Alhamdulillah, dh selamat sampai,🙂 amek gambo banyak2 taww….sure byk bangunan canteek2 kt sane🙂

    Ida : insyaAllah..slmt hari raya

    Balas

  4. selamat hari raye my fren…have a nice day..dh smpi belgium korang 3 beranak yek..best la kan..raye di perantauan jd kenangan di mase depan…

    Ida : Alhamdulillah..slmt sampai…

    Balas

  5. selamat hariraya untuk aiman sekeluarga semoga cepat pulang ke jepun…

    Ida : insyaAllah 25hb ni kami akan balik

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: