Aiman dan Raya

Hari ni genapla Aiman Faiz 1 tahun 9 bulan. Susahnye la nak ambik gmbr pun. Sibuk nak main la..nak tengok tv la. Sabo ajela.

-Aiman belum pandai cakap lagi. Kalau dia nak apa2,dia akan bwk benda tu dan tarik tgn mama atau ayah letak kat benda tuu..sayang sgt nak bukak mulut tu..huhu

-kalau tau nak gi jalan,pandai pulak ckp jom (bunyi tom)

-kalau bace doa,dia akan tadah tgn dan aminkan

-kalau tgk ayah dia gi keje,mesti nangis nk ikut

-paling x tahan,dia pandai tutup lampu toilet dgn bilik air,mmg malangla kalau sape tgh mandi or dlm toilet tu..ayah dia pun dh kena byk kali ni..hehe

-lagi satu kalau mama tgh basuh kain dia sibuk la tekan2 kat washing machine tu..kdg2 dh sampai mane ntah dia tekan stop pulak..time msk pun dah biasa dh dia tutup api gas tu..huhu..geram le jugak..tu belum masuk lg dia dok memunggah pinggan2 periuk semua..sbb tu sibuk sgt bila nak masak tu..maklumla..ade assistant…

Tahun ni, kami sekeluarga tak beraya di Jepun ataupun Malaysia. Saya dan Aiman akan mengikut hubby ke Leuven,Belgium selama sebulan. Setelah mengira2 kos nak balik Msia ataupun ke Belgium..hubby ambik keputusan utk bwk sekali. Ada jugak tukang masak kan nanti..hehe.

Smlm hubby tunjuk kertas yg company bagi..diorg dh bookingkan tiket flight. Kami akan ke Belgium pada 27hb ni flight 11.30pg..dan akan transit kat Amsterdam..then pukul 9 mlm gitu akan naik flight ke Brussels..Perjalanan akan ambik masa selama 11jam..rasanya masa berpuasa pun akan jadi lama..waaa…dah le ada gap 5 jam sblm naik flight ke Brussels tuu..huhu. Tak dpt saya bayangkan cemana nak control budak ni nanti..

Nampaknya mmg tak beraya le tahun ni. Nasib baikla HQ kat sana dah sediakan apartment utk kami tinggal nanti http://www.belgiumhousing.be/En/LEI/lei.html .Semua lengkap kat dlm tu..so,takyah susah-payah lagi..Lagi besar dr rumah sewa kami ni nampaknye hehe.. Kami jugak byk dpt info dr org Msia kat sana..psl kedai halal semua..masjid pun ade..hehe.So,tinggal beberapa hari aje lagi utk kami berkemas ape yg patut. Bab ni malas skit huhu. Tahun ni jugak saya umumkan yg saya tak buat open house memandang kan kami akan kembali ke Jepun  pd 26/10..huhu. Walaupun tak dpt beraya spt tahun2 lepas..tapi saya gembira sbb dpt berada disisi hubby saya. Hopefully semuanya berjalan lancar seperti yg dirancangkan. Amin

13 responses to this post.

  1. hepi besday aiman, kejap jek rase, dh beso aiman nie :D…ooh, seb baik ida pegi skali, kan aritu ida kate kene tinggal berdua jek ngan aiman time raye nanti…seb baik leh pegi satu family :D…tape la, tak dpt beraye sakan, tp masih bley melancong ke negara org :D… hrp2 angin belgium akan bagi aiman adik😀 hehehe

    Ida : adik?hehe..nantila…

    Balas

  2. salam kak ida..
    wah syoknye p sana…
    x pe lah…
    janji akk berada disisi hubby akak drpd tinggal berdua jek…
    huhuhuhu

    Ida : yela fieza…sape yg nk berjauhan dihari raya kan..

    Balas

  3. Posted by M@L@ on September 18, 2008 at 8:14 am

    TAKE CARE YER….

    Ida : time kasih mala

    Balas

  4. wahh…behnya dapat p jejalan lagi…
    jaga diri ya…jangan lupa update blog nanti…
    tul cakap awak…yang lelain tak penting…
    bila berada di perantauan, yang paling penting dapat berada disisi orang yang tercinta dan tersayang kan…

    Ida : hmm..betul tuu..insyaAllah..kitorg bwk laptop nanti leh la update

    Balas

  5. hihihi…have fun ida..untung la dpt berjalan kan…bukan senang tuu…
    nanti jgn lupa update dari sana tau…! take care ok….

    p/s: lagi 3 bulan dh nk 2 tahun…aiman jgn nakal2 tau…muuuahhhhsss

    Ida : insyaAllah….tq

    Balas

  6. Posted by MAYYAMAYA on September 18, 2008 at 1:35 pm

    waaa best2. dapat la pengalaman beraya kat belguim lak..mesti lain suasananya denga Jepun atau malaysia kanm. Keep updating kisah raya kat Belgium!

    Ida : insyaAllah..akan diupdate nanti

    Balas

  7. Posted by mica on September 18, 2008 at 1:58 pm

    ida..takpalah tk dpt raya..at least hubby ader sisi
    happy besday aiman…dah selamat hari raya ok dr tetty sekeluarga

    Ida : slmt hari raya juga dr kami sekeluarga

    Balas

  8. wah ida nak gi belgium lak..jgn lupa ambik gambar byk2..then slt berhari raya ..x kisah la berya dimana pun janji dapat bersama dgn insan tersayang….bab nak jaga aiman nanti time 11 jamm tuh mkn byk2..hahahaha

    Ida : hehe…insyaAllah gmbr takkan lupe diambik nanti…penting tuu

    Balas

  9. member saya ada sorang yang kena posting kat brussels, keje kat kedutaan…so far, kira takder masalah sangat kat saner mengikut citer dia berbanding tempat lama..

    pape pon, yang penting orang tersayang ada di sisi..tak kira dimana kita sambut raya kan…

    jaga diri..jaga famili…

    Selamat berangkat ke brussel nanti…transit amsterdam…wahhhhh…sonot tu!

    Ida : terima kasih…

    Balas

  10. hati2 selalu semoga semalam pergi dan selamat kembali.. tangkap gambar aiman kat sana banyak2… ekekekee

    Ida : terima ksih..gmbr aiman la paling byk nanti ni hehe

    Balas

  11. Posted by queen nurr on September 21, 2008 at 7:17 am

    heheh
    congrat to aiman sbb dapat ikut ayah dia…
    best lah mayang dapat jalan2 merata tempat
    syokk betul
    haah nanti amik gambar aiman..
    gambar mama pun jgn lupa
    syokk nya…

    Ida : time kasih….gmbr tu paling penting hehe

    Balas

  12. smga raye thn ini akn melakar kenangan indah bsame hubby n aiman di tempat baru…smga kegembiraan dn kebahagiaan akn slalu bsama mu sekeluarga..amin…

    Ida : terima kasih sahabatku…

    Balas

  13. wah seronok la beraya di tpt baru…kim salam kat Annuar ye…sure seronok kerja tpt baru… Sebulan aje kan..Belgium pulak tu..

    Ida : insyaAllah…yela..kat jepun pun x tau nk raya mana kan..baik ikut aje..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: