Menu berbuka…

2 hari lepas ada buat wantan goreng ni. Nanti ada masa saya letakkan resepi ye…

Semalam..kami berbuka dgn bubur lambuk,laksa,kuih gelang,cucur badak.Dari tghari sampai waktu berbuka dok kat dapur msk benda2 ni..

Dan tak lupa juga buat mini pizza ni..utk bekal hubby ku..

Hari ni hubby cuti.Pagi tadi kami bawak Aiman gi check up gigi. Hmm..mmg tak dok diam la ini budak..Time dentist tu nk check gigi dia..dia dh start meraung..dia tutup mulut rapat2..korek2 sampai bukak jugak mulut dia…kejap jela check..gigi dia pun takde masalah ape. Punyala dia nangis sampai muntah2. Next check up..bulan Jan ni.

Balik je rumah…terus buat popia mini ni..serunding 2 hari lepas dah buat..serunding ikan je..dptla 90biji. Nanti kalau rajin nk buat lagi sebab kulit popia & serunding ada lagi…

11 responses to this post.

  1. Posted by M@L@ on September 10, 2008 at 4:41 am

    rajin nyer ida buat mcm2 utk buka pose, mesti time buka pose dah kenyang oleh dek bau mcm kann!!!!
    buat popia goreng lg tu mmg kesukaan ku tue… leh lah mintak cikit…
    si aiman tak dok kacau ker time masak?

    Ida : hehe..aiman kacau jugak..sbb tu kdg2 stress jugak nk msk dgn dia..

    Balas

  2. wei..ko xde keje lain yek..msk jer..ko buke pose brape org ha..jelesnye aku…terliur tau..mggu lps nk wat kuih keria tue x kesampaian..mggu dpn la kot..nape nko rajin sgt haa…aku ari2 mkn kuih beli..hehe..kdg2 nk msk nasi pun x sempat..huhu..

    Ida : dah tu keje aku mas…hehe..nasibla kan

    Balas

  3. kiter mmg respect kt ida .. time buka dia leh msk macam2 menu .. kalah kiter kt mesia yga da byk bazaar ramadahan nie ..;-)

    Ida : rase nk mkn tu yg msk tu..tp kalau time angin takmo msk tu dpt..sikit jela menu hehe

    Balas

  4. Posted by mama mica on September 10, 2008 at 12:12 pm

    bestnya kalau berjiran gan hang……tiap2 hari aku mintak kat ko heheheeh …..cepat 2 la proses anak pompuan oiii senang leh tolong hang

    Ida : hehe..anak pompuan nanti dulu la..aiman sorg x terjaga ni haa

    Balas

  5. mak aihhh…giler banyak juadah berbuka….
    kalu beli kt pasar ramadhan pun x larat nk beli bnyk…
    rajinn nyer la ida memasak…ni sure aiman x kaco nih…

    Ida : hehe..sekali-sekala..aiman tido leh le msk gitu

    Balas

  6. Posted by izzasaiful on September 11, 2008 at 4:01 am

    Salam Ramadhan utk Ida & family..

    Akak kagum betul la dgn Ida..rajin sungguh masak & buat mcm2..untung hubby & anak Ida..

    Ida : hehe..nak beli takde..kena la buat..

    Balas

  7. waaaa..jelesnye tgk makanan2 kat sini +_+ terliurrr..bile aaa nak rajin masak camnieh?? =(

    Ida : hehe..cik nana..lame x jume..sile rajinkan diri anda ok..

    Balas

  8. ida,menarik nye laksa tueeee …

    Ida : mmg habis licin laksa tu hari tu hehe

    Balas

  9. ida…saya cadangkan….bila awak balik menetap di Mesia nanti….silalah buka gerai ke restoran ker…sure saya orang pertama yang datang menyinggah….kagum sungguh…siap serunding bagai…huwaaa…..jeles sey…

    Ida : nanti saya balik msia..saya msk utk awak ye..hehe (bila la nk balik pun x tau haha)

    Balas

  10. Mayang, nak tnya camna wat serunding ikan tu? nak try wat la untuk raya ni…:)TQ

    Ida : ok..saya dh letakkan resepi tuu…

    Balas

  11. Posted by kombat on September 17, 2008 at 8:16 am

    bestnye kuih keria aka kuih gelang tu😀

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: