Weekend

Hari Sabtu kami ke Ebina..kononnya hubby nak cari suit utk dia..tapi paham2 la..org lelaki ni cerewat jugak bila nak shopping..huhu..letih kaki berjalan…mula2 ke Aoki..lepas tu gi Saty..lepas tu gi Aoki balik..then..x jadi beli pulak..alahai…sabo ajela..

Awal2 tu kami ke Yamada Denki..gi cari hp. Dpt la beli 2.Sorg satu..black n white.Nampaknye hubby dah serik..lepas kejadian..cari-mencari di shopping mall..haha..dekat sejam baru jumpe huhu..sorg kat atas..sorg kat bawah…sampai merajuk2 le sbb letih dok mencari..nk call hubby pulak..cari public phone takde…lagi pun ada sebab tu beli hp…nak suruh gi bwk aiman check up/cucuk sendiri..huhu..nanti kalau tak paham..bg doktor tu ckp dgn hubby..haha..ala..dulu takde hp pun pegi sendiri je..boleh aje…

Emm..ada satu berita yg tak berapa best le. Hubby kena gi Belgium utk training dr 27/9 – 1/10. huwaa…nmpknye beraya dgn Aiman le.Tahun ni mmg tak pegi embassy le jawabnye.Nasib pergi 5 hari aje..tapi kesian la pulak sbb bulan puasa. Ingatkan kena pergi sampai 2 bulan..rupanya 5hari je. Kalau 2 bulan..harus ku balik Msia dgn Aiman…tapi 5 hari je..dok jela kat sini berendam airmata…..huhu. Hopefully takde ape2 yg pelik berlaku.Moga dipermudahkan semuanya. Bos baru dia baru je email tanye psl tu..ikutkan ajela..psl baru je keje tu. Takpela..aku redha..huhu.. Skrg ni tgh pk le..makanan ape yg sesuai utk dia bwk..especially makanan kering le..mcm kesian jela..maggi leh kot bawak..pastu ingat nk buat popia mini tuu.. Kesian la kat Aiman nanti..mlm2 skrg ni dia suke tido dgn ayah dia..mesti dia tercari2 kan..huhu..

Mlm tuu..ade buat cekodok ni..konon utk sahur…sekali..dah kena mkn habis pulak..nasib ade roti 4 keping utk sahur..jadi le..

Hari Ahad..tak ke mana..ptg tu just bawak Aiman jalan ke supermarket..beli brg dapur. Ingatkan nk berbuka mkn sushi..tp petang tu hujan lebat pulak…cancel la…nasib baik msk nasi goreng,cucur ikan bilis..then..ada buat cream custard bun..utk hubby bawak bekal..

5 responses to this post.

  1. ida..bestnyer tgk lauk2 nie..kuih2 nie……tapi yg paling best hat hitam-putih tue…hahahahah..beraya berdua…kiter bedoa agar training tu postphone..dapatle beraya bersama….

    Ida : hehe…takpela..aku pasrah..huhu

    Balas

  2. 5 ari je? ok la tue…nsb baik x 2 bln. dah..dah..jgn nk sedih2 sgt. kena bnyk bsyukur. 5 ari apa la sgt…hehe. wish u luck la. mmg kecian la kt aiman. tp nafisa ku bleh b’tahan tanpa ku, mesti aiman pun bole..ok.
    camne pun akul sudi dgr rintihan hati seorg isteri yg di tggl suami 5 ari..
    masak..mkn..masak..mkn..sedapnyer…….

    Ida : hehe..tq my friend…

    Balas

  3. hehe..aku baru t’perasan yg ko nanti mgkn akn beraye b’dua dgn aiman je yek..sedih la plak..huhu..aku lum penah lg beraye tanpa hubby..ape2pn tabahkan ati…yek…

    Ida : takpela..nk buat cemana kan..

    Balas

  4. akhirnya..ader jugak tepon utk ida yer…selama ni cuma tepon umah jerr…mmg payah nk carik public phone..especially kt depato…
    eh, nuar dah start kije baru ker?…keciannyer ida x bleh raye sama2 nuar…sabar banyak2 lah ek..mudah-mudahan sumernyer ok…insyaAllah…paling kesian sebenonyer kt nuar…kena raya kt tempat orang sorang2…
    (this year shaheer pun raye sorang lagik ek…2 thn berturut2…)

    Ida : setelah 3 thn x pakai hp ni baru pakai balik..asyik tertinggal kat rumah je..haha..aah..shaheer pun sorg jugak thn ni..for 2nd year dh hehe

    Balas

  5. makan cucur time hujan,best.
    tape raya berdua pon mama aiman,ami raya sorang2 jer hehe.2nd oct baru dpt jumpe hubby balik.saye pon ade masalah language kat sini nie huhu.
    pss lawa phone baru😉

    Ida : hehe..ape nk buat kan ami..terima aje…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: