Weekend

Hari Sabtu..pagi tu kami beli bhn mentah mcm ayam,daging kat Atsugi..n…pukul 2 petang..kami bwk Aiman gi medical check up kat Manabe Clinic dekat dgn Sagamino eki. Nurse tu ckp leh cucuk sekali kat situ.Terus la buat sekali. Nmpk Aiman sgt seronok dpt main2 kat situ

Tak lama lepas tu nama dia dipanggil..mcm paham2 je dia..bila nurse panggil dia pun dtg..hehe. Kena bukak baju utk check berat dgn tinggi.Bukan nak dok diam pun..takmo berdiri elok2..letih nak pegang..sampai la muka dia dh sedih2 dah bile nurse tu pegang dia.Nak ukur kepala pun jenuh nak pegang dia. Lepas dah habis tu..kena check dgn doktor. Baru je doktor tu letak stateskop tu kat dada dia..dia dah cebik2 dah nak nangis..doktor tu pun nak tergelak..time suruh bukak mulut..langsung takmo bukak..sampai kena paksa bukak. Lepas tu dah siap nangis skit2 dah.Time tu pulak doktok tu nk cucuk dia.Lagi la nangis..nangis sampai muntah2..tapi nangis suara tak kuat la…haha..

Dah settle hal Aiman,kami ke Costco kat Tamasakai..beli stok brg2 skit. Time nak balik tu hujan lebat sgt.Jem kat tpt parking tu sampai sejam..tak bergerak2..huhu..Nasib ade beli makanan dgn air.

ayah aiman gila beli buku kat Aiman..buku yg keberapa ntah le..yg sblm2 ni byk dh kena makan dgn aiman huhu…

Hari Ahad, buat operasi membersihkan rumah. Semangat nak menyambut ramadhan. Tapi ayah Aiman le yg kemas pun..mama Aiman sibuk masak kat dapur hehe. Ptg tu kami ke Welpark beli brg2 Aiman..susu,pampers semua. Lepas tu terus ke Ito Yokado utk shopping brg2 ayah Aiman.Beli baju kerja la pulak..memandangkan keje baru nanti kena pakai kemeja..pakai suit..sblm ni gi keje pakai uniform..lepas ni kena la pakai smart2 skit ye..beli kemeja,necktie,stokin,beg,tali pinggang..huhu..byk modal jugak nak kerja baru pun..Lepas ni nak kena basuh dulu la baju2 nih..n nak kena iron..huhu..bermula la kerja saya sebagai tukang iron baju setiap hari..huhu…

Nampak mereka saje ade benda2 baru…huhu..utk mama aiman dapat ape ye?? Mama Aiman dapat kuali dgn sudip aje la..beli sbb kuali tinggal kat resort yg kitorg gi time cuti hari tu..huhu…Balik smlm terus masak tomyam udang je..makan dgn nasi putih

Malam tadi jugak berkesempatan telefon mak..tanye esok puasa ke tak..hehe..lepas je dpt tau puasa..terus masak pisang goreng…pukul 10.30mlm mkn pisang goreng haha..lepas tu msk pancake..konon utk sahur nanti.Sekali..x jaga pulak utk sahur..huhu..awal2 dah tak jaga ni..maybe tido dekat pukul 12 mlm tadi..subuh pulak pukul 3.40pg gitu..ingatkan nk bangun sahur pukul 2.45pg..x sedar..ala….

Okla Selamat berpuasa utk semua…..🙂

5 responses to this post.

  1. salam ida…. waaaahhhh dah besar aiman eh..
    so sweet bila pakai pampers saja😀
    hubby akak kata muka ida.. lembut saja iras muka dia..
    thanks ek singgah blog akak… baru tahu blog ida..
    akak link ke blog boleh?

    Ida : hehe..ramai yg kata gitu..tp tang kepala tu mmg kepala ayah dia la..haha..boleh je kak..ape salahnya..

    Balas

  2. Ida, byk buku aiman tuh..Dok rumah lg byk masa leh ajar aiman…akak pun even time very limited but still take a lil bit tuk ajar hani & ichlas n also bacakan stories sblm tido.

    Anyway,
    Happy 51st Merdeka day!!!!

    &

    Selamat Berpuasa !!!

    From,
    Iswandi , Watie, Hani & Ichlas

    Ida : yela..sblm ni kalau bacekan buku kat dia pun..dia mcm buat derk aje..skrg ni nmpk la dia dgr jugak..🙂

    Balas

  3. semoga aiman jadi budak sihat dan ceria sentiasa dan untuk abah aiman rajin2 kerja untuk dapat beri segala kemudahan kepada aiman dan mama aiman

    selamat berpuasa malam ni kena set jam bangun sahur.. bersahur tu sunat…wakakaka tapi pitt jenuh tak bangun pong

    Ida : terima kasih…selamat berpuasa juga…jgn lupa sahur ye..hehe

    Balas

  4. Salam Ramadhan dari kami sefamili…

    Lama tak masuk kat sini…tengok2 banyak makanan yang best2 belaka..

    Ida : selamat berpuasa dr saya…

    Balas

  5. kirim salam kat Annuar, selamat bekerja di tpt baru…lauk/juadah berbuka apa?

    Ida : insyaAllah..terima kasih..lauk berbuka mcm2..tp tiap2 hari dah takde idea nk msk ape hehe

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: