Ulangtahun Perkahwinan ke-3

Alhamdulillah, hari ni genaplah usia perkahwinan kami yg ke 3. Moga ikatan perkahwinan ini berpanjangan hingga ke akhir hayat…

Mesti ada yang nak tahu mcmana kami kenal kan.Bila org tanya dah berapa lama dok jepun..bila saya ckp..saya baru 3thn..hubby pulak dh hampir 11tahun..Then,org akan tanye,cemana pulak boleh kenal? Kami kenal dalam satu laman web di internet….

Kisahnya bermula pd bln Feb 2004..bila ade seorg jejaka menghantar messages pd saya..mengucapkan selamat hari lahir..lepas tu diikuti balas membalas email…chatting…telefon..dan seterusnya..

Pada bulan Ogos 2004 bermula la 1st date kami berdua. Pertemuan di KLSentral..dan ke Taman Rama-rama..jln2 ke Central Market. Masih ingat lagi saya time kat KFC KLSentral tu,jejaka ini berkata ‘kalau rase menyesal jumpe saya…awak balikla..’ hehe..saya gelak aje..biasala kan tak penah jumpe..tapi saya tak kisah pun sbb dah nmpk ada keserasian..

Tak lama lepas tu kami dah boleh berbincang pasal nak kawin..haha..sangat cepat la rasanya..tapi ape nak buat..dah suke sama suke. November 2004, dia balik lagi ke Malaysia (1st time dia balik raya semata2 nk jumpe family saya)..Nampak kesungguhan dia di situ..yg membuatkan saya terus jatuh hati..cewahh!! 

1 Januari 2005 Family si dia datang merisik.Takut beb time ni..sbb 1st time jumpe bakal mertua. siap ambik gmbr lagi time sarung cincin dah mcm bertunang pulak..

 

sempat lagi dia emailkan gmbr ni lepas majlis merisik tuu..

19 March 2005 Majlis pertunangan berlangsung dgn meriah..

27 Ogos 2005 Majlis Akad Nikah.Time ni kali ketiga bersua muka dgn si dia.Dah sah jadi suami isteri.

28 Ogos 2005 Majlis persandingan di Gerik

30 Ogos 2005 Majlis di Alor Setar

6 Sept 2005 Terus dtg ke Jepun..dan ni gambar sebulan lepas kawin..honeymoon mood lagi hehe..maklumla..sblm ni mane penah dating2 tengok wayang mcm org lain kan..lepas kawin la baru kenal betul2…

Sekianla…cerita yg panjang lebar dari saya ye….

16 responses to this post.

  1. sweetnye citer cinte die… TAHNIAH!!! saya sambut the 3rd annivessary 13 Ogos lepas… samala kite..kenal2 lalu internet.. hahaha… tahu2 kejap je jumpa..agaknya grad dari jepun ni seme suka kenal terus internet tak? heheheh…jumpe kejap terus kawin. ANYWAY tahniah ida!

    Ida : tq..hehe..same jugak la ye..ape nk buat..skrg kan zaman it

    Balas

  2. hi my dear fren..hepi 3rd anniversary..semoga b’kekalan hgga ke akhir hayat dan bbahagia slalu..so sweet ur love story..lepas ni satu dunia tahu dan ko x yah la asik nk mjawab soaln mcmane leh kenal kan…hehe..bleh tulis novel nih!tulis…jgn x tulis..aiman will the 1st 2 read it..hehe..

    Ida : tq..hehe..cam tu la sikit sebyk cite nye..bukan senang nk buat essei tu tau haha

    Balas

  3. hepi anniversary ida…jangan lupa tau…sok besday saya lak…hehehe…
    moga ikatan perkahwinan yang terbina itu akan terus berkekalan buat selamanya…
    so suit ar awak punya kisah cinta….hehehe…

    Ida : tq…hehe..saya tak lupe kot…happy besday ye izan..moga sihat selalu

    Balas

  4. Posted by suhaiza on Ogos 27, 2008 at 2:13 am

    salam…SELAMAT ULANGTAHUN KE-3……semoga terus berkekalan ke akhir hayat…..tu la sebab dulu hang rajin melekat kat cc kan….ngehngehngeh..

    Ida: tq my dear friends..eh,bukang ang pun kenal kat internet ke..ngeh ngeh

    Balas

  5. happy anibestseri ida …. kita plk senyum2 baca kisah ida .. cayalah time yg gmbr salji hubby buat tue ..romantikkk tuuuu ..kita doakan kalian bahagia selamanya😉

    Ida : tq diana…tu zaman bercintaan tu..mesti le ade sikit romantik hehe

    Balas

  6. happy anniv yer😉

    Ida : tq iszan

    Balas

  7. Posted by nizafauzi on Ogos 27, 2008 at 5:58 am

    happy anniversary kak ida.. moga berkekalan hingga ke akhir hayat, dikurniakan anak yg soleh dan solehah… amiinnn…

    btw, lama tak dgr cite pasal aiman…🙂

    Ida: tq niza..nanti akak uploadkan cite psl aiman ye

    Balas

  8. happy anniversary..so sweet cerita u. moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki…

    Ida : tq yer…

    Balas

  9. happy anniversary ida!!
    comel jer ceritanya😀
    semoga happy selalu ya

    Ida: tq ami..

    Balas

  10. wah..udah 3 tahun yer..same ler kiter..kiter 4/9 nie…….29/8 ni plak bufdey hakimi..x de plan paper pon tuk bufdey dia..just celebret kecil2an kot….

    tahniah..
    semoga berkekalan abadi…..tambah adik lagi..

    Ida : tq ijan…insyaAllah tahun depan2 kot..haha

    Balas

  11. salam perkenalan ida, selama ini silent reader je..ari nih nak wish happy anniversary ye…

    Ida: salama perkenalan dr saya juga…tq yer

    Balas

  12. waaaahhh…..senyoom jek adi bace cite ida….teringat zaman dolu2…hehehe….anyway hepi anniversary yg ke 3, adi doakan ida sekeluarga dimurahkan rezki, dipanjangkan jodoh hingga ke akhir hayat😀, & dikurniakan ramai lg hero n heroin yg comei2…🙂

    Ida: tq yer…

    Balas

  13. selamat ulang tahun…enjoy life…saya pun jenis kurang berdeting sebelum kahwin…honeymoon selepas kahwin plus dating…sekali harung…

    Ida : tq yer

    Balas

  14. ida .. semoga kekal hingga ke hujung nyawa .. selamat ulang tahun yg ke 3 ..

    Ida : terima kasih daun keladi…

    Balas

  15. Posted by MAYYAMAYA on Ogos 28, 2008 at 6:45 am

    waaaa bestnyerr, cam cite novel la plak, so sweet. i never experience bender2 sweet camnih. Kak ida klu ader sesapa jejaka Malayu kat jepon sedang cari pasangan, akalk bagitau la saya!! hehe. nak jugak merasa tinggal kat jepun.

    Ida : hehe…akak x ramai kenal yg bujang2 ni..yg family ramai la yg kenal..🙂

    Balas

  16. Posted by eiza on Ogos 28, 2008 at 12:33 pm

    happy anniversary..

    syok je baca kisah cinta ni..
    tak semua yg kenal kat internet ni menipu kan kan…

    Ida : betul tu..tp kena hati2 la..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: