Weekend

Sabtu kami bawa Kak Nurul n family ke kebun Himawari yg kitorg pegi last week. Dekat aje dgn rumah pun.Pukul 3ptg baru gi..bunga2 mcm tunduk2 aje..nasib jugak ade yg ok…Kami pun menyibuk ambik gmbr jugak la hehe…erkk..gmbr sama2 lupe nak ambik..huhu

Lepas tu bwk diorg ke rumah..hidangkan roti jala gulai ayam,pisang goreng,buah tembikai.

Hari Ahad pulak, kami ke Yokohama. 1st tu pegi Takashimaya…beli manik2 (konon nk jahit kat baju raya haha)..lepas tu hubby belikan embroidery kit nih..awal2 tu tgk2 je..hubby pun tgk..

hubby : nak ker??

saya : mcm mahal je…takpe la..

hubby : kalau nak, ambik cepat sblm saya berubah fikiran…..

saya : emm..tolong la pilih..x reti nak pilih sendiri..nanti termahal pulak..

hubby : ambik yg ni le..nanti dah siap frame kat dinding…kalau tak jadi..siap awak ye..ganti balik 3,990yen..

ayoyo…dh le x penah buat..haha..sgt takut…hubby kata jgn buat lagi..tunggu dia cuti next week nanti dia bacekan…..kang pandai2 sendiri kang jadi ntah ape2 pulak..haha..

 

Dah habis membeli apa yg patut,kami terus ke Yodobashi Camera..gi ambik laptop dgn handycam yg kitorg hantar utk repair hari tu..handycam jela yg repair…laptop tu takleh buat ape dh..lepas tu terus balik…

7 responses to this post.

  1. himawari tu kalau nak tgk naik keretapi mcm mana?

    Balas

  2. Posted by Q on Ogos 4, 2008 at 3:17 am

    ida cutenyer embroidery kit tu
    org jepun ni memang suka buat bende2 gini kan
    sangat unik
    lagi satu org jepun suka minum air tembikai kan??
    hehe my uncle kawin dengan org jepun juga masa dia keje sana
    we miss auntie keiko..(dah meninggal 2 thn lepas due to cancer)
    dia org kyoto tak silap
    i nak citer bende ni bila reply ur email tapi asik tak sempat jer
    so citer kat sini jer lah
    tengok life u ni buat i rindu kat my auntie tu
    take care ida

    Balas

  3. hairieusoff~saya pun tak tau cemana..dulu penah sekali gi naik train..sampai eki minami rinkan kalau tak silap..lepas tu kena naik bas dlm 15-20minit gitu..tp bas tu sejam 1 bas ade..tp last saturday kitorg gi dh makin layu bunganya….

    Q~emm..mmg cute kan kit tu..hehe..x tau la menjadi ke tak nanti…oo..ye ke..camtu citenye ye…🙂

    Balas

  4. huwaa…ada mainan baru…ti tunjuklah hasilnya…tak sabar dah ni…hehehe

    Balas

  5. comelnyer kit jahit tuh…

    saya dah lama nak makan roti jala, tapi takder kuali yang seswai…terpaksa la lupakan niat tuh…

    sedapnyer buat kuah pekat sket plus ayam campur ngan kentang kan..huhuhu..

    Balas

  6. Posted by Q on Ogos 5, 2008 at 1:08 am

    ha’ah da…camtuh la citernyerr😛

    Balas

  7. izan~yela tu mainan baru..reti buat ke tak..ntahla..tunggu hubby tolong bacekan dulu hehe..

    cendawanintim~roti jala tu saya buat dalam kuali aje..jadi aje..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: