Aiman oh Aiman..

Asyik entry psl makanan je..kali ni nak bercerita psl si Aiman ni..Mlm tadi dia jaga pukul 1pg..buat susu dia tak hisap pun.Lepas tu tertido camtu je, pukul 2.30pg dia nangis2 meraung2. Lama jugakla..sampai ayah dia pun bangun..Nangis sampai muntah2..hidung dia pun nmpk mcm tersumbat..sbb nangis lama kot. Try sedut hingus..takde pun. Bwk keluar bilik..psg aircond..dia tertido atas mama dia. Pastu angkat masuk bilik…try bagi susu..baru nk hisap. Kitorg pun tunggu la sampai masuk waktu Subuh pukul 3.14pg..lepas tu Aiman ni leh bgn mcm nak gelak main2 pulak…ayah dia geram gigit2 tangan dia..haha..lepas tu baru tido.

Pagi tadi..jaga je dh pukul 8pg..alamak….kelam-kabut kejutkan hubby.Kelam-kabut bangun bersiap…kesian kat hubby…cemana la leh x sedar..x dgr pun bunyi alarm ni. Hari ni,tak bwk bekal la dia..sempat tapaukan pita kebab utk hubby 3 ketul..jadi la utk breakfast.Nasib kebab tu dh buat mlm td.Panaskan aje.

Ni ada lagi pic Aiman time balik Msia hari tu..Pak Long Aiman yg ambik..ade lagi..sila ke fp ye.. http://zaidatulazra.fotopages.com

aiman faiz

 Ada beberapa video Aiman buat tatapan semua..yg 1st ni telatah Aiman yg cuba tiru mama nak pakai tudung..sibuk aje dia..lepas sepahkan sume kain yg dh lipat..dia nmpk tudung tu..terus gi depan cermin nak pakai tudung tu..adeihhh…

yg 2nd video ni..aiman dah terer panjat kerusi dan sesekali dia panjat meja makan tu..huhu..Skrg ni..kerusi tu mmg kena terbalikkan dan letak jauh dr meja tu..

suke sgt la buat benda di luar jangkaan..huhu..mmg susah la nk tinggal dia sorg2..nanti dia buat benda bukan2..Smlm dia try nk panjat kerusi meja komputer yg tinggi ni..mmg tak tau takut..menyepahkan rumah mmg kerja dia la…sepahkan buku dr rak buku,sepahkan kain yg dh berlipat.Dlm sehari tak tau bape kali mama dia ni kena buat benda yg sama..huhu..sabar jela. Peti ais,kabinet semua kena lock..kalau tak nanti dia buat party…Hari tu balik Msia..habis sepupu2 dia kena gigit sampai berbekas kat tangan..hmm…

bukan senang jd housewife ni..24hrs asyik dgn anak je tau..pulak tu budak ni asyik nak melekat aje dgn mama dia. Keje lain nak kena buat jugak…masak,kemas yg lain,sidai baju.lipat kain sume…Nasib la anak sendiri..kalau anak org..tak mampu la saya nak jaga…hehe

6 responses to this post.

  1. hi ida.memanglah jadi housewife n mummy ni sibuk.orang je ingat kita ni relaks je golek2 kat rumah dengan anak sebab tak kerja. kadang2 satu hari ntah bape kali kutip mainan anak2 ni.!!! kadang2 papa anak ku si raniah husna ni pun terbangun jugak memalam sebab da nangis2 for no reason… mcm malam tadi.. da lambat.nasib baik la bento die da siap masak malam semalam. sy selalu siap bento malam sebelum kerja. kalau pagi gamble la jugak siap ke tak tahu.. hehe

    Balas

  2. Posted by MAYYAMAYA on Ogos 5, 2008 at 5:34 am

    susah ek nak jadi suri rumah? ingatkan senang, saya ni tensyen giler keja,skarang ni klu orang tanya apa impian hidop saya, saya selalu cakap nak jadi suri rumah yang berjaya. saya ajak mmber2 saya tengok your blog.. n saya cakap saya nak jadi macam awak ni ha, dok kat oversea, jaga family, masak yang best2..ermmm kena la tukar fikiran klu camtu..

    Balas

  3. MAYYAMAYA~hehe..takdela susah mana…cuma…bile anak tgh hyperaktif ni kdg2 buat kita hilang sbr…bab2 buat keje lain,masak sume takde problem..ni le dugaan nak besarkan anak…🙂

    Balas

  4. mama cuteyfifi~aah.betul tu..dok rumah bukan bermakna kita goyang kaki aje kan..byk benda nak kena buat..

    Balas

  5. Posted by MAYYAMAYA on Ogos 7, 2008 at 1:44 am

    Nak tanya, kat Jepun mmg org pegi keja bawak bento ek?tak der kedai makan ke dekat2 opis?
    KLu kat Malaysia ni susah sangat nak jumpa orang bawak bekal pi keja, maybe sebab malaysia ni banyak sangat gerai n tempat makan kot kan.
    Lagi satu, saya suka tengok hiasan bento yang macam2 tu.. elok dipraktikkan di malaysia, sbb kat Malaysia ni klu bawak bekal pun yang simple2 jer atau lebihan makanan semalam..nti bila awak balik Malaysia bleh la ajar seni2 menambat hati suami&keluarga melalui penyediaan Bento..kat sini bleh la tambah element daun pisang haha.

    Balas

  6. MAYYAMIRA~dah mmg budaya diorg camtu..bukan takde kedai..kedai tu byk je ade jual makanan..hehe.. makanan kt kedai pun berhias cantik…
    tp for my hubby..senang skit bwk bekal kan..kalau beli x byk leh mkn pun..sian kat dia..
    kat msia pun leh praktikkan amalan bwk bekal ni..selain boleh jimat belanja..kebersihan lebih terjamin..kan..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: