Summer day

Skrg ni musim panas..mmg panas sgt2. Sblm balik cuti hari tu takla rase panas sgt camni..dok dlm rumah pun peluh menitik2. Setelah 3hari berpeluh2..malam tadi hubby panggil org repair aircond tu. Nasib la dah ok…lega skit. Bukan apa, kesian kat Aiman asyik merengek je 2-3hari ni..kepala tu asyik basah dgn peluh mcm mandi..tido pun sekejap je. Kesian jugak kat mama Aiman ni..peluh mencurah2 bila dok kat dapur tu..x selesa nk msk pun..hehe..

So,ni le menu smlm spaghetti dgn hari ni yong tau foo..ade lg..gulai ikan..malas nak ambik gmbr..

seafood spaghetti

 

yong tau foo

 untuk sos yong tau foo ni..saya cuma gunakan kicap masin,kicap manis,sos cili,sos tomato,otak udang,kcg tanah(goreng,tumbuk),bijan..kalau tak cukup masin..tambahkan gula,grm secukup rasa..masak atas api sampai pekat..

7 responses to this post.

  1. hai eda..salam perkenalan dari saya..
    x tau eda kenal ke x, tapi saya ex upm gak..
    hehehe…seronoknyer dok jepun..bilalah nak balik malaysia tu…

    Balas

  2. muhaiyom-mcm nama kwn suhaiza tu je..rase mcm kenal je ni..hehe

    Balas

  3. wahhh…behnya yong tau fu…bila nak ajar saya ni ida…hehehe…

    Balas

  4. wakkkkkkkkk, dah lama carik resepi kuah yong tau fu, ajar step by step laaaaaaaa….pleaseeeeeeee, sambil kelip2 mata nih!

    Balas

  5. Posted by suhaiza on Julai 25, 2008 at 6:29 pm

    haa betul eda….ayom kawan aku kat upm…kita pernah satu group buat asgmt dulu….dia ni yg selalu berdua ngan aku tu….hang mesti ingat punya…

    Balas

  6. Posted by M@L@ on Julai 30, 2008 at 1:43 am

    cedap nyer spaghetti ida leh bg ramuan nyer… nak try buat ler mmg minat klau mkn tak igat punyer lah….

    Balas

  7. izan~hehe..tu dh ajar la tu..resepi simple aje
    cendawanintim~ok..as you requested…dah letak dah..
    suhaiza~aah,mmg kenal le kalau ayom tu..dh jenguk pun blog dia..hehe
    m@L@~insyaAllah nanti saya letak resepi spaghetti tu ye…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: