Backdated entry…

Mlm tadi..dah beli pc baru..desktop aje..menggantikan laptop yg dah rosak tuu..tapi mcm beso sgtla monitor tu..mcm sakit mata aje…tapi luas pemandangan skit haha..

new pc

 Seminggu sblm balik Msia hari tu..laptop rosak sbb Aiman tuangkan air. Hari Sabtu tu,kitorang pun gi Yodobashi Camera kat Yokohama..try hantar utk repair..tp kos utk repair lagi mahal dr harga laptop tu..baik beli baru je kan.

aiman happy dpt kejar pigeon...

 Balik dr Yodobashi tu..petang tu badan Aiman panas…demam panas la pulak..maybe sbb cuaca panas sgt…sampai 39degree le jugak suhu badan dia….malam tu jugak bwk dia pegi hospital..doktor bagi ubat..hari ahad dia still demam…sampai hari isnin demam lagi..bwk gi klinik..hari selasa tu baru dia sihat sepenuhnya..tp badan dia jadi ruam2 kecik..byk sgt kat badan…huhu..ingatkan kot chicken pox ke ape ke..tp bukan..cuma ruam2 je….tapi nasib baikla jugak dia x demam..sbb hari khamis tu kitorang dh nk naik flight kan..

budak demam

 Pada hari khamis 10/7 kami selamat pulang ke tanahair tercinta..Narita-KLIA-Alor Setar.Seawal 6pagi kami dah bertolak dari rumah dgn menaiki kereta..sampai airport dlm pukul 8pagi. Tunggu org dtg ambik kereta..kitorg parking kat org tu sampai hari balik Jepun.Dia dtg hantar kereta kat airport. Dlm flight,Aiman awal2 tu mcm takmo diam..menjerit2 dia..nasibla dia tido lama jugak.Kami sampai di Alor Setar dlm pukul 9mlm.

dalam flight...

 Hari Sabtu kami ke Bukit Mertajam..ada kenduri aqiqah sedara hubby..habis kenduri..terus balik ke Gerik..rumah familyku..Thanks to tok wan Aiman sbb bagi pinjam kereta baru Proton Persona tu..hehe…sampai kat Gerik dlm 5ptg..abg,kak ipar,adik dan anak buah ku dr KL pun ada balik…seronoknye bile sesekali 1 family dpt berkumpul camni..Hari Ahad kami semua balik ke kampung..ke Kuala Kangsar…berjumpa sedara-mara yg ada…

Gmbr atas kiri: Aiman & Acik Ina (adikku) Gmbr atas kanan: Aiman & Mak Long (kak iparku) Gmbr bwh: Ina & Amir Danish (anak buahku)

 

Gmbr atas: hubby tgh menikmati durian Gmbr bwh: Adikku Anis Raihana,Aiman n mama...

 Hari Rabu kami berangkat ke Alor Setar..sblm tu kami singgah di Bukit Mertajam..utk ke rumah Kak Marz. Kami dinner kat rumah Kak Marz dan Abg Midun. Kami tak call pun ckp dh sampai kat mana…terus terjah aje..hehe..terkejut diorg sbb ingatkan kitorg call dulu..haha..kami takde handphone le nak call..cari jela sendiri..hehe…

 Hari Khamis pulak…kami ke rumah Fiza kat Tmn Aman..berpusing2 jugak mencari rumah dia..maklumla..mlm2 tak berapa nmpk nombor rumah..hehe.Akhirnya sampai jugak.Fiza sgt peramah.Aiman pulak asyik tido aje..takmo bangun2.Thanks to Fiza sbb bagi bahulu dgn karipap mini dan juga souvenir lain..sampai kami angkut bwk balik sini.

Hari Jumaat 18/7 Aiman dah pun 1 thn 7 bulan..ptg tu kami melawat sedara-mara then tok wan aiman bwk gi kat tmn tasik ape ntah ni…bwk aiman jln2..aiman 1 year 7 months old

aiman faiz 1 year 7 months old

 Hari Sabtu 19/7 kami naik flight dr Alor Setar ke KL. Paksu Aiman jadi driver hari tu..kami ke rumah Pakcik Katt Aiman tgk sepupu baru Aiman..lupe pulak nak ambik gmbr..huhu. Then terus ke Tmn Bkt Desa rumah Ayin n Tmn Abadi Indah..rumah abgku..Wahh..mkn mcm2 ni..dr laksa johor,pisang goreng,murtabak,yong tau foo,laksam,bihun sup,apam balik,puff sardin..byk lagi..sampai tak larat nk mkn dh..

Lepas tu kami terus gi check in kat Hotel Concorde Inn KLIA..jumpe Izan n family.Sian diorg..lame dh tunggu..sorry ye..bz mcm VIP ni hehe. Seronok dpt jumpe..tp nurin tido pulak huhu..sian dia…Aiman pulak asyik tak dok diam…

last day....

 Esoknya 20/7 kami naik bas dr hotel ke airport….flight ke Narita pukul 11pagi… Aiman asyik buat perangai aje..tension je huhu. Dia tak berapa nak tido. Dah ade seat sendiri pun nak tido atas riba lagi..letihh..Tido atas mama nyenyak aje dia…huhu..Dia mcm tak leh bebas nak jalan..mana dia nak..kartun2 ke semua mana dia nak layan..nasib ade record kartun dia dlm kamera ni…Suara dia je asyik dengar dlm flight tu..mmg malang le sape dok dekat2 tu..haha.Lepas tu ade cik abg pramugara tu bagi toys kat dia..senyap le kejap..dah bosan tu…bagi dia tido le..dekat 2jam riba aiman tido..adeihhh…Sampai aiport Narita dlm pukul 7lebih..Bertolak balik ke rumah pukul 8mlm..sampai rumah pukul 10mlm…

atas flight KL-Narita

Kesimpulan yg dpt dibuat holiday tahun ni :
-rase mcm balik lame jugakla
-seronok dpt berkumpul 1 family
-puas dpt mkn mcm2,kebetulan pulak musim buah..
-aiman takut dgn air,nk mandi siang mlm kena msk air utk dia..kalau mandi air sejuk..dia meraung mcm sakit..sampai muntah2..adeihhh…winter boy pun takut sejuk ke..hehe
-aiman ni asal jumpe lif je kat airport or mana2..asyik nak tekan lif..dok main2 kat situ
-aiman suke main pintu,tak kisah le pintu cemana semua nk main..pegi la rumah sedara-mara ke rumah org ke..ikut suke dia aje..
Sekian…

7 responses to this post.

  1. ida…sori sesangat sebab jumpa ida ari tu tak sempat nak beli apa2…sebab tergesa2 sangat…masa plan nak jumpa ida malam tu, hubby keje, so suh dia balik jugak2 sebab ni jek peluang nak jumpa ida…nanti ada rezeki saya akan bagi gak adiah tuk aiman tu…hehehe…pepun nice to meet you tau…

    Balas

  2. Posted by nanarahman on Julai 23, 2008 at 2:17 am

    kejap nye balik malaysia?? puas tak bercuti?

    Balas

  3. seronoknya dpt balik malaysia .. yelah kan walau mcm mana pun hujan emas negara sendiri .. seronok aiman yer … ida dari malaysia ke jepun kejap jer yer .. dlm 8 jam camtue .. jenuh gak dlm flight melayan aiman yer ..;-)

    Balas

  4. seronoknye ida dapat balik cuti kat malaysia…. amboi aiman mengganas dalam flight… tapi dekat malaysia tido pulak… sian korang …mcm kehulu kehilir jugak..tapi seronok baca trip korang..now back in JAPAN ya? okla… take care… ida.. sian awak kene tukar laptop.. aiman tu saje je nak mama dia dapat pc baru .. hehehe…

    Balas

  5. uhuhu…sungguh cantik pc baru itu…camne nihon sekarang??..dah panas gilerr ker?

    Balas

  6. izan-x kisah pun izan.kan plan last minute tu hehe.nice to meet u too…

    nanarahman-hubby takleh cuti lame2 la nana..jadila 10hari tu dr x blk langsung kan..huhu..

    diana-dr msia-jepun dlm 7 jam..tp tu le..jenuh jgk nk melayan si aiman ni..kalau nk dok diam takpela jugak..pening kepala mama dgn ayah dia..

    mama cuteyfifi-hehe..ade anak camni la kan..nk tak nak kena la jaga jugak..sabo aje la dgn karenah dia..

    Ayin-mmg cantik pc ni..duitnye pun cantik le huhu..nihon skrg panas menggile huhu…ni musim paling tak best sekali rasenye….malas nak keluar rumah rasenye….

    Balas

  7. hi ida ..first time bagi komen kt blog ida..selalunya fiza just view je..emm tuh la ida..thanx la kt ida jugak sudi jugak datang umah fiza…sowey la hari tuh baru je pindah..dan sowey gak tak sempat masak best2 kt ida..nnti next time balik mesia.singgah la umah fiza lagi yer..emm tak sempat nak main2 ngan adik aiman….ok daaa salam sayang dari fiza…take care bye

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: