Menu,rumah,balik…

Menu2 beberapa hari lepas…yg sempat diambil gmbrnya…

Hari Selasa sibuk mengemas..mencuci rumah..seminggu berapa kali aje kemas rumah..hihi.Biasa la..ade tukang sepahkan..tak menang tgn nak kemas pun. Time dia tido..time tu le kelam-kabut buat keje rumah. Ni bahagian yg kemas aje…ade lagi yg tak berkemas hehe…nasib la rumah kecik comei aje..

Kami sekeluarga akan pulang ke Malaysia pada 10/7~20/7 ni. Mmg dah confirm le nih. Jadi la balik kejap pun kan..balik jugak. Balik kali ni ambik seat utk Aiman sekali memandangkan..bassinet tu mcm tak mampu dh nk menampung dia hehe.Selesa skit dia ade tpt utk dia..lagipun takde sape yg sanggup nk meriba dia pun haha. Kali kedua Aiman nk balik Msia ni..Brg pun belum berkemas.Beg pun ntah kat mana..nk kena selongkar almari tu pulak la…kena mintak tolong hubby la..berat2 la kotak2 dlm tu..

5 responses to this post.

  1. satu hal yg paling saya suka tengok gambar makanan.. makan suka juga tapi sayang tak ada tukang masak.. sendiri masak maklum je lah..
    selamat balik kg.. take always sent regard me to ur hubby

    Balas

  2. Posted by mayamira on Jun 27, 2008 at 2:50 am

    Hi
    Saya minat giler ngan blog awak ni and mendapat inspirasi bahawa bestnyer menjadi suri rumah instead of kerja yang sangat memenatkan seperti saya..
    saya blom kawin lagik and before this I think it is so leceh jadi suri rumah, tapi saya berubah fikiran tengok kehidupan awak nih..
    and yang paling penting, nak tanya, mana dapat idea nak masak semua yang best tu? and saya paling teruja tentang your hubby’s bento.. even you as malaysian can make that kind of wonderful bento!!I nak belajar la pasal bento, mmg menarik tengok kat website.
    ermm dah instead of berangan nak kawin dengan bestfren saya dari kosovo, saya mula berangan nak kawin dengan mmber saya yang bakal melanjutkan pelajaran di Jepun. haha..
    happy happy selalu!!

    Balas

  3. Posted by ezah on Julai 1, 2008 at 12:55 am

    ida mmg suka masak……
    nanti teringinlah nak rasa awak masak…blh?

    Balas

  4. sumpittsauber~kalau mcm tu,kena la cari tukang masaknye..nanti tiap2 hari boleh mkn sedap..hehe

    mayamira~seronok tau jd surirumah ni…hari2 kena pk nak msk ape la..sampai rase nak masak mcm2 tuu…maklumla..dok jauh diperantauan ni teringin nk mkn mcm2..tp takde jual..so,kena la belajar buat sendiri..

    ezah~boleh aje..tp kena tunggu kami back for good la..boleh saya jemput dtg ke rumah nanti…insyaAllah…

    Balas

  5. Posted by Q on Julai 4, 2008 at 2:36 am

    hi ida, i pun macam mayamira. sangat teruja tengok life u kat sana tu..sangat happy laa..seronoknye jadi surirumah urus rumahtangga..kekadang terpikir gakz kalau i yang jadi u, i leh ke buat macam apa u buat tu…u seems so perfect to me..perfect as a h/wife laa..beruntung ur husband tu…ur mother pun sure bangga coz dapat didik anak dara dia jadi surirumahtangga yang sangat la bagus,..creative plak tu..comel2 je bento utk ur husband tu..i slalu sengih sorang bila baca blog u nih..keep up the good work ida…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: