Tempe

Hari ni terjumpa tempe kat Sotetsu Rosen. Sblm ni tak penah nmpk or tak perasan kot kewujudannya. Tadi mase tgh pilih tofu..mcm sekali imbas ternmpk tulis tempe..ingatkan tersalah bace..tgk dekat2..mmg betul la tempe. Dulu,kat Summit rumah lama dulu mmg ade..tp tak lame lepas tu..dh tak jual. Ape lagi..beli jgn tak beli..Balik rumah terus masak…hehe

 Pagi tadi gi bayar bil..sblm tu gi ambik duit dulu…mase byr tu or tu senyum2 je..bil tu terkoyak la..terpisah dua..hubby le yg salah gi koyak tu..hehe. Lepas tu terus jalan sampai ke eki(station). Saje je jalan2 kat dlm Sotetsu Rosen tu…tiba2 baru perasan kasut Aiman hilang sebelah.Ni mesti dia yg cabut buang kat mana2 ni..ishh.Dah jadi satu keje pulak pusing2 kat dalam tu cari kasut lagi sebelah..lame jugak le..nasib baik jumpe..dah agak dh..mesti ade punya.Pening kepala mama Aiman oiii.

Lepas tu singgah kat farmasi HAC tu. Beli puting botol Aiman..kat situ je ada jual..kat farmasi CREATE yg dekat rumah ni takde puting tu. Mase nk byr..org tu ade tanye nak buat point card..ok jela..buat.Time isi form tu..tak ingat pulak address rumah ni..rumah lame ingatla.Nasib baik ade bil tadi tu hehe.Bagi jela bil tu kat org tu..suruh dia tulis..haha. Lepas ni kena tulis address rumah letak dlm beg..in case kalau ape2 kan..

6 responses to this post.

  1. tempe best kalau masak cam tu… suka ah!!!

    Balas

  2. Ida dah terer baca jepun ek? hebat2… hehe. fith tak pernah jumpa tempe jual kat supa, tapi kat kedai halal fith memang fith jual, tempe dari indonesia…

    Balas

  3. sumpittsauber~saya pun suke tempe msk mcm ni hehe
    fith~baru je pandai tahun ni haha…boleh le skit2.oo..ye ke..tgk tpt jugak kot..tak semua supa ade…:-)

    Balas

  4. Posted by kombat on Jun 14, 2008 at 3:52 am

    sedap la pulak tempe goreng sambal beserta ikan bilis!😀

    Balas

  5. berapa rega tempe tu..?? nak carik…..lama betul tak makan tempe goreng…
    tabetai….

    Balas

  6. kombat~yela..mmg sedap tau ni hehe

    nash~saya beli kat sotetsu rosen 1 peket 198yen aje.kalau takde kat situ leh cari kat pasaraya OK.. pun ade jugak.Cari kat bahagian natto..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: