Hari ni..

Semalam masak ni…gulai nangka tumis darat,sayur bayam goreng,ikan goreng tepung & banana bread. Teringin nak mkn gulai nangka tu yg msk tu..mmg habis licin le sbb lame sgt tak dpt mkn. Bayam tu pulak yg tanam hari tu. Dah habis le dah hasil tanaman ku itu..hehe

Hari ni mcm sibuk je..dok kemas rumah..tapi ade si kecik yg tukang sepahkan balik..ishhh..geram. Mana la nak campak toys yg berlonggok tu..dah le mcm tak senonoh dah semuanya..ade yg dh patah..koyak rabak..semua nak kena pilih yg elok2 simpan. Ni asyik dok bising kat tepi ni..nak ape pun tak tau le..rasenye semua benda dh bagi dah. Tak cukup kasih sayang agaknya..haha.

Tengah mencari idea ni sebenarnye nak msk ape utk bento hubby esok. Hari ni masak spaghetti aje..pastu buat Yawaraka-pan (soft bread kot..) Sbb main tekan je tadi..haha. Byk lagi benda tak buat dgn bread maker tu..sbb tak berani nak try.Selalu pandai2 sendiri aje.

Okla..gambar makanan hari ni esok la..kalau rajin. Aiman ni dah kritikal.Dia jeles la mama dia nak bersenang lenang sekejap…rase nak masukkan balik je dlm perut ni huhu….

4 responses to this post.

  1. Ida,buka laa blog masakan,boleh ajar fith masak,hehe.
    selalu nampak sedap jer masakan ida.

    Balas

  2. ida walau kt perantauan leh masak macam2 ..geram nengok… teruja tau ..lapo jer bila msk blog ida .. wah x lama lg leh blk m’sia bercuti .. Ida kt jepun sana rajin gi jump dentist yer .. kita laks jenis takut dgn dr. gigi nieh … adeh ..he..he😉

    Balas

  3. lamanyer tak makan gulai nangka…sedapnyer…dah terbayang2 nih..

    Balas

  4. Fith~hehe..gmbr aje tu..rase biasa2 aje…
    Diana~hehe..dah teringin nak makan tu yg msk mcm2 tu..aah skrg ni rajin jumpe dentist..takut gigi rosak..dulu pun penakut jugak hehe
    cendawanintim~tu le..tu yg saya msk tu sbb lame tak mkn ni..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: