Cerita cuti & weekend..

Kami akan pulang bercuti pada 11/7(Jumaat) – 22/7(Isnin). Tiket pun dah dibeli. Balik kali ni..kena 3 seat le pulak..sbb Aiman dah besar. Last year balik dia baru 8-9 bulan gitu. Hopefully kali ni Aiman jgn buat hal byk ye dlm flight nanti. Last year..mcm2 jadi sampai kitorg pening kepala dlm flight tu. Jus tumpah la,baju basah sbb bocor la..asyik ulang alik gi toilet..dah le toilet tu sempit.Kali ni nk bwk baju spare byk skit..belajar dr kesilapan hehe. Tp skrg ni Aiman kuat berjalan..kang mau 1 flight tu ditawafnye nanti haha. Mmg tak sabar nak balik sbb nak jumpe family,nak makan macam2, nak beli macam2.Siap dah sediakan 1 buku utk tulis semuanya..sbb takut lupa. Jadual utk pegi ke mana pun dah plan..kena la adil dan saksama kan..haha..bahagi sama ratađŸ™‚

Weekend baru2 ni kami tak kemana sgt. Sabtu tghari tu pegi klinik gigi,kena tampal sikit aje.Lepas ni takyah dtg dah hihi. Then kitorg gi kedai Pakistan dgn kedai Thai kat Shonandai…pastu singgah kat Ito Yokado..beli kemeja dgn necktie utk hubby.On the way balik rumah singgah jap kat taman ni..tgk dr dlm keta je sbb hujan. Dah layu pun bunganya..patutnya kalau nak dtg sini seminggu lebih awal ok kot.Sblm ni lalu kat Koryo Park yg selalu pegi tu mmg cantik je bunganya..tp dah makin layu dah.Takpela..sblm2 ni dh penah pegi.

Sampai je rumah terus masak ni…sup ekor ke sup tulang pun x tau le..lepas tu ayam goreng yg sgt sedap ni..

Hari Ahad…Aiman dgn mama pegi Vinawalk Ebina..naik densha (train) berdua aje. 1st time ni sebenarnye pegi sendiri..memandangkan hubby ke Yokohama ade urusan lain.So, kami berjalan ke eki (station) sama2..tapi naik train yg berlainan. Tak jauh pun Ebina tu dari Sagamino Eki..selang 1 eki aje. Lepas ni boleh la gi selalu ye Aiman haha. Rumah dulu jauh dr eki..takde chance le nak gi mane2. Skrg ni dekat le jugak..

Sampai je Ebina, bagi Aiman makan onigiri dulu. Lepas tu lepaskan dia berjalan..dia main kejar2 pigeon yg byk kat situ..lupe nak snap gmbr sbb asyik mengejar dia je..tak sempat hehe. Then gi cari cap kat Aiman sbb hari sgt panas…dapatle 1 cap yg sgt comel..tp Aiman asyik nak bukak ajela. Kasut dia pun dia asyik bukak je.Last2 bukak terus simpan. Lepas tu masuk kedai sana kedai sini..sampai Aiman terlena..hehe.Beli ape yg patut..lepas tu terus balik rumah sbb dh takde arah tujuan rasenya. Sampai rumah dlm pukul 3.30ptg. 

 

10 responses to this post.

  1. gi ke kedai Siam kat Shonandai hari sabtu? saya pun gigak ari sbtu…hehe

    Balas

  2. hairieusoff~aah ye ke..saya pegi dgn kelam-kabut kat kedai tu sbb hubby dgn Aiman tgh tunggu dlm kereta kat parking Daiso tu…..nmpk le jugak ade org dlm kedai tu..ade org tgh byr..ade org tgh pilih brg…tp takdela tgk betul2..ntah2 awak ade time tu..

    Balas

  3. Posted by Fith on Jun 2, 2008 at 5:42 am

    wah,bestnya,nak balik msia lagi yer.jeles2,hehe.selamat berangkat pulang!

    Balas

  4. sonoknyerrr

    Balas

  5. selamat berangkat pulang ke mesia nanti yer..

    Balas

  6. uhuhu..sudah dapat tiketnyerr yerr…mesti exited..
    wah..sudah ader perkembangan baru…brani naik densha dah sendiri…
    pas ni konfem nuar soh gi sendiri jerr..hihihi…

    Balas

  7. fith~mestile nak balik..mane boleh tak balik kan..hehe
    mamafif~hehe…
    cendawanintim~tq..
    ayin~mmg sgt excited ni nk balik..huhu..ala..dekat2 boleh le..berdua je jln2 dgn aiman..mati kutu le..x tau nak buat ape..

    Balas

  8. waaa..nape balik mesia?? lame plak tu..(tuk org yg da keje laa kan..kire lame aa tu~) nak ikut nak ikut!! aci dak??

    *sy po0n penah g makan kat kedai mkn shonandaira tu~hihi..*

    Balas

  9. Nana~cik nana..lame ape 10hari tu..kena le bahagi 2 huhu..ehh..ni shonandai le..bukan shonandaira…shonandaira tu atas bukit..mane ade ape haha

    Balas

  10. alamak…tersalah type..nak type shonandai, tangan taleh stop lalu tertype shonandairađŸ˜› *malu malu sat*

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: