Weekend..

Hari Sabtu..dalam pukul 10 pagi kami dah keluar rumah. Kononnya nak singgah kat Koryo Park Ayase..tgk bunga rose. Sampai je kat sana, ada kwn sekerja hubby call..kata machine tak jalan..maka..terusla kami ke company hubby. Dekat sejam jugak menunggu dlm kereta dgn Aiman..huhu. Sampai Aiman dah berlari memanjat2 dlm kereta dah.

Bila hubby dah dtg balik,kitorg terus ke Momo Dental Clinic. Saya kena cabut gigi..adeihh..sakitnye.Awal2 lagi dh ckp kat dentist tu..takut..sampai terangkat2 le kaki ni..2 hari jugak le asyik berdarah lg gusi ni..nasib le dpt ubat tahan sakit. Ahad..gi check..lepas tu cuci bahagian gusi tu. Next week kena dtg lagi, ada 1 gigi ada cavity skit..nak kena korek le gamaknye..huhu. Takpela..buat la bagi habis. Lepas bersalinkan Aiman ni byk sungguh gigi yg rosak..huhu.

Balik je dari klinik gigi, singgah sekejap kat Summit. Lepas tu terus balik rumah..memasak ape yg patut. Ade tetamu nak dtg..Aisha n Shaheer.Dpt le rase durian..disebabkan mak buyung itu mengidam nak mkn. Hari Ahad tu..lepas balik dr klinik gigi kami terus gi beli durian..haha. Dh lame dh melupakan hajat nak mkn durian.Konon nak tunggu balik cuti bln 7 ni.Tp sbb dh dpt rase durian smlm..rase nk mkn tu membuak2. Kami pun beli durian kat Asia Shop dekat dgn rumah kami tu. Hubby beli sebiji durian..harganya 3,500yen..huhu.Kitorg ni boleh dikatakan hantu durian jugak.So,bab mkn takleh nak berkira sgtla kalau dh teringin tu. Puasla mkn sbb isinya tebal..byk ulas pulak tu. Makan skit  n buat kuah durian ,roti jala. Pagi ni pun breakfast tu je. Ade lagi kuah durian tu..nanti boleh mkn cicah dgn roti pulak.

Lepas dah siap buat roti jala, hubby ajak keluar. Kami gi tgk sungai. Tak jauh sgt dr rumah.

Sila abaikan model yg membuat aksi yg tidak senonoh itu ye. Selalu la buat muke camtu time nak ambik gmbr. Tgk model kecik yg comel itu aje..

Habis main batu kat sungai,kami pergi ke Zama Yatoyama Park. Rase mcm masuk dalam hutan pulak. Dah le jauh kena jalan…adeihh.

Dah berpeluh2 jalan..dan Aiman pun dah tertidur…kami pun balik ke rumah. Itu aje la aktiviti weekend ni.

Ni bento hubby pagi ni…

Ni asari yg dah dimasak last week..rebus serai,tumis pedas,masak lemak n miso shiru.

5 responses to this post.

  1. Jauh perjalanan ida yek nak sampai ke blog shiem. Thanks coz singgah to my blog.. appreciated~!😀

    Balas

  2. Posted by M@L@ on Mei 28, 2008 at 3:52 am

    ari tu baru chit chat psl durian & cempedak dah pon dpt… cantek nyer isi durian tue… nyum..nyum… ida bau spai sini ler …..

    Balas

  3. telo btuk star tu ngamcam laa

    Balas

  4. shiemz~yela shiem..jauh pencarianku…hehe
    m@L@~hehe..teringin sgt tu yg beli jgk
    mamafif~hehe..bentuk aje..rasenye sama jugak hihi

    Balas

  5. Posted by kombat on Jun 2, 2008 at 9:02 am

    telor bentuk bintang la pulak😆 sungguh kreatif mama mu aiman😛

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: