Tanamanku..

2 minggu lepas pindah ari tu, saya ada tanam pokok. Bukanlah pokok besar..sayur2an aje..Pagi tadi masa siram sayur2 ni..tgk dah makin besar..dan ada yg tak tumbuh lagi..huhu.

ni ler semua tanaman tu..yg sebelah kanan tu ade lagi beberapa tp belum tumbuh

yg atas tu sayur sawi,daun kesum..yg bawah tu bayam merah dgn kangkung. Daun kesum tu dah ditanam semula sbb yg last year dah mati akibat winter..Pokok kunyit still tak tumbuh2 lagi..huhu.Pokok cili dah tumbuh dh..tp kecik lagi. Ntah sampai bile le hayatnya pokok2 ni..nanti time balik Msia cuti..takde org nk siram mesti layu @ mati..huhu.

yg ni pulak pokok  ichigo (strawberry).Dah keluar pun buah nya.Pokok ni bukan saya yg tanam. Thanks ye Puan Ayin..ari tu bagi time dia berbunga..skrg ni dah keluar buah la. Pasu2 panjang yg byk ni pun dia yg bagi. Drpd dibuang baik saya yg guna..hehe..boleh jadi petani yg berjaya ni hehe…

 

 

 

 

 

 

 

 

4 responses to this post.

  1. uhuhuhu..sudah menjadi petani berjaya nampaknyerrr…lagi a few weeks bleh la merasa hasilnyerr…
    eh jap..actually pokok strawberry tu peninggalan k.marz lerr..saye pun tlg sambungkan jerr..xpernah pun rasa buahnyerr…sbb emir yg makan semua…waaaa…

    Balas

  2. dah lama tak ke sini…ida sekarang dah pandai tanam pokok plak..seronokkan tengok pokok yang kita tanam menghaslkan buah atau bunga kan…rasa happy kan….

    Balas

  3. wah, hebat tuh, say abila nak start projek tanaman sayur2 nih…

    Balas

  4. ayin~dah merasa hasilnya dah..masam le ichigo tu hahaha
    puteri1~hehe..drpd terbiar je baik tanam apa2 kan kak..seronok nk dpt hasilnya
    cendawanintim~hehe..apelagi mula la skrg

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: