Nasi Ayam

Hari ni free skit..so,masak la nasi ayam ni..

cimg3442.jpg

sorry le..bekas2 tu main ambik je..sbb tu je yg tinggal.Pinggan mangkuk lain sume dh masuk kotak🙂 lebih kurang 9 hari je lagi nak pindah..Hmmm..byk lagi sebenarnye x kemas lagi nih..especially brg2 dapur le..sbb dok guna tiap2 hari.Mana yg x berapa guna mcm dah boleh masuk kotak kot. (Terberenti jap nak type ni…sebab nmpk si Aiman tu tgh excited menarik wet tissue…habis satu plastik..aiyyyoooo!!)

Awal2 pagi tadi sebelum pukul 10 dah bawak Aiman keluar…sampai je kat Summit tu..belum bukak pun lagi..haha.Tunggu le kat luar dgn beberapa makcik2 yg lain.Hajat di hati nak beli halia je..sbb nak buat nasi ayam tu..tp dh tgk byk brg murah hari ni..beli le ikan,udang,sayur skit. Esok hari Jumaat…seronoknye..sbb esok last buat bento utk minggu ni.Hari ni mcm nak kna kemas skit brg2…sbb weekend ni dah ada plan nak keluar.Last week hubby le yg kemas byk..berkotak2 dah dia kemas sorg2..takpe la dia kan rajin..hihi.Tapi benda2 dapur ni kena org dapur le jugak buat kan..nanti x tau simpan kat mana cemana nk msk pulak.

Ni rancangan favourite Aiman.Tiap2 hari dia tengok kat channel NHK.Pukul 8pagi sekali..pukul 4ptg sekali.Kdg2 dia try nak tiru org menari2 tu..haha.

5 responses to this post.

  1. ida, kalau ida da balik malaysia nanti, aiman boleh tengok dekat rancangan NHK langgan dekat Astro.saya pon tak sangka ada .. NHK malaysia ni sebijik sama mcm NHK kat nihon… timing je lari sket. Anak saya si Raniah ni pun melayan juga budak2 ni termasuklah mama nye juga…akibat kerinduan pada nihon… hehe..sampai ternganga jugak tgk budak2 tu joget2.. hehehe.. waktu nye lebih kurang rasanya.

    Balas

  2. Posted by M@L@ on Mac 15, 2008 at 1:00 am

    wah sedap nyer nasi ayam….. menyelerakan…
    mayang cute lah video budak2 jeprun tu joget….baju diorg comei…..

    Balas

  3. so cute anak2 jepun tu yee…suka nengok

    mana gambar2 bento ida…rindu la nk tengok bento2 cam selalu ida buat tu

    Balas

  4. mamacuteyfifi~lambat lagi le kot nak baliknye ni..hehe..adela 5thn lagi..hehe..saya pun tgk jugak..sampai dh terhafal dh..hihi

    M@L@~hehe..tu ler..comei sgt geram

    Lily Safiyya~skrg ni selalu kelam-kabut pagi2 tu..x sempat nak snap gmbr..nanti ade mase saya letak ye..

    Balas

  5. Posted by mas on Mac 17, 2008 at 9:05 am

    pn ida..awak ni suke tunjuk2 je nasik ayam tue. hulur ler sepinggan.
    terliur aku nengok. dh lamer cuti memsk. hehe..gambo tue nmpk sedap. kalo dpt mkn lg sedap kan..nanti pantang leh mkn nasik ayam x?

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: