Tolongg!!!

Rase tersangat marah ler skrg ni. Rase mrh sampai naik ke kepala. Letih sgt ok. Tadi tgh sibuk dok masak. Lepas tu letak nasi dlm pinggan sbb nk mkn.Ade sikit je pun nasi tu. Letak pinggan tu atas meja..takdela tepi sgt pun.Lepas tu gi kat kuali nak ambik lauk. Tiba2 je bunyi benda jatuh.Aiman jatuhkan pinggan tu. Habis nasi berterabur atas carpet. Takpela..kutip le sampai bersih. Lepas tu dlm dok sibuk2 buang nasi tu kat sinki..tiba2 bunyi benda jatuh lagi. Rice cooker terbalik..dah le nasi tgh masak..huhu..habis air tu tumpah atas carpet….ok…sabar…Lepas tuu…tgh dok kemas meja…tiba2 budak ini gi bukak pintu kabinet dapo..gi tarik bekas letak minyak…habis minyak tumpah atas carpet ok…emm..sabar jela..x tau nak lock pakai ape lagi kabinet tu..habis Aiman cabut…mmg kena marah le budak tu..geram sesangat..bukan ape..kite dok kelam kabut nk buat benda lain dia gi menambah2 kan keje pulak…macam ni..mane la mama kamu ni tak stress Aiman oiii…Lepas ni, mmg nak letak semua benda tinggi..terfikir jugak nk letak pagar le kat dapo tu.

Dari pagi tadi dok sibuk…pagi2 bangun masak bekal,buat breakfast,exercise skit,kemas dapo,masak,sidai baju,rendam baju,berus baju…mesti pelik kenapa kena berus baju kan. Geram kat washing machine tu le. Bila basuh baju banyak baju yg mcm bertompok2 coklat..byk jugak baju yg kena..terpaksala rendam…lepas tu berus..dah le sejuk2 winter cam gini nak lame2 kat bilik air pun x tahan…tambah pulak ade budak kecik yg asyik mengekor walau ke mana saja mama dia pegi…walaupun ke dlm toilet. Waa….nak washing machine baru ler.Emm,baru teringat..carpet yg tertumpah minyak tadi pun nk kena berus jugak…waaaa……x larat laaa!!!!!

Skrg ni tgh suap Aiman makan…sambil mengharapkan bile la dia ni nak tido…Bila dia tido nanti plan nak solat jap,pastu nk buat roti skit utk breakfast esok…lepas tu,nk gi berus baju yg rendam tadi…nak kemas bilik lagi.

Ni gambar roti buat hari apa ntah..lupa dah..pastu bekal hubby pagi tadi..simple aje..dia yg request nk lauk tu

cimg2846.jpg

cimg2849.jpg

3 responses to this post.

  1. Posted by queen nurr on Januari 14, 2008 at 9:05 am

    aiman..aiman sabarlah mayang heheheheh macam tu jugaklah ielham kadang2 sampai meraung dibuatnya…letih!!! semalam shopping bawak dia YaAllah ya tuhan sabar je lah …….
    take care ur self….n aiman too nasib baik rice cooker tu tak jatuh timpa atas dia….
    sabar ekkk…..

    Balas

  2. aiman jangan buli mama aiman banyak2 tau..nanti mama aiman stessss….
    ida…GANBARE!!!!

    Balas

  3. Posted by kombat on Januari 16, 2008 at 8:25 am

    alahai aiman.. sian la kat mama tu…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: