Apa2 saja…

Semalam masak nasi minyak colorful,ayam percik dgn acar rampai simple….

cimg2602.jpg

cimg2592.jpg

cimg2597.jpg

Asyik nk makan sedap je nih…mcm mana le nak diet..haha…Hari ni baru dok pk nak masak ape…Hari ni happy je…pasal esok takyah buat bento…cuti seminggu hihi..seronoknye…boleh le bermalas2..bangun lambat skit pun takpe..takyah rush2 mcm biasa…bukan apa..tiap2 hari bile hubby keje…kelam-kabut le pagi tu nak buat breakfast lagi..dgn bekal nye lagi…lepas tu time tu jugak le budak kecik ni nak jaga..nak nangis2..nak susu le…

Kenapa la sejuk sgt skrg ni..rase mcm heater tu x berfungsi je…last year kenapa x rase sejuk sgt ye…ker sebab last year tgh pantang?eh…ade beza ke?si Aiman ni selalu sgt berdarah bibir dia sebab kering…tapi selalu jugak letak lipbalm kat bibir dia tu (tp mcm nak bergaduh jugakle nak letak lipbalm pun)

Start esok hubby dh cuti sampai 6hb…emm..agak lame..tp takde plan yg menarik pun….takkan nak melangut kat rumah je…last year dh le tgh pantang..mmg x gi mane2 pun…this year…emm..kata hubby nak balik kampung dia…alamakkk…nihongo wakarimasen….hihi..masak le aku kali ni..letih nak dgr cite diorg…kalo bleh menyampuk takpe jugak…nasib ade aiman…aiman..kite main dua org la yek…haha..emm..nk bwk ape ye gi sana…haaa..rase mcm nak buatkan tart nenas tu..agaknye diorg makan kot. Ohh..baru teringat..kan ade new year sale…x penah lg memeriahkan suasana ni..ape kata….emm..

Mulai esok..mesti x sempat nk berblog lagi…sampailah hubby habis cuti…bukan ape..dia dok conquer sorg2 laptop nih…emm..kalo ade dua kan best..hari tu kata nak beli…beli la…beli la….hehe..kdg2 dok berebut pulak..Meja letak laptop ni mcm nak ubah je..nk pakai meja komputer pulak la..tinggi sikit…meja skrg ni si Aiman boleh panjat..dah bape kali dia buat stunt terjun kat bawah…adeihhh….mouse laptop ni pun dh xleh pakai..asyik rosak je..penat le pakai touch pad nih..hilang kesabaran tau….hari ape ntah ari tu Aiman gi tekan ape kat keyboard sampai cursor takleh gerak…mouse,touch pad sume takleh guna…adeihh..sakit kepala rase nk mrh kat dia…dok tahan2 sampai stress sendiri…hubby balik umah dia pun dh stress dah..haha…because of you..Aiman….hihi

8 responses to this post.

  1. nak diet buat aper plak nih???…
    masak la best2 lagi hihihi…
    hahaha..aiman x mo bagi main komputer la tuh…nak suruh main ngan dia jerrr…

    Balas

  2. Ayin~ade org complain le..suruh diet la..lemak tepu la..letih nk dgr le..mogok lapar nanti baru tau..bukan aje nk mogok lapar..nak mogok takmo msk sekali…
    Aiman tu saje..nk test power..gi stunt sana sini..letih la nk layan dia..makin mengganas…huhu

    Balas

  3. Posted by M@L@ on Disember 28, 2007 at 8:49 am

    cedap…nyer….nyum…nyum…
    antau ler kat sini cikit…
    telan air liur jer lah tgk mayang masak…

    Balas

  4. sedapnye…salam kenal…

    Balas

  5. Posted by queen nurr on Disember 29, 2007 at 7:34 am

    aduhaiii….mayang mesti queen rindu nak baca kisah mayang n my faberet boyy aiman…sebijiklah macam si ielham tu mengganass je kerjanya habis pc daddy dikerjakan mcm dah pro sgt taw siap pandai shut down atau gerak2 kan mouse tu specialy kalau on you tube mickey dia klu dah abis 1 show msti nak on yg lain klik itu ini….aduiii…..
    heheheh sory ekk mayang, sebenarnya queen amik your blog address kat pcm…bestlah mayang admire betul ngan si panda boy…….kalau nak carikkan si ielham pun bukan leh pakai kat malaysia ni pun….panas….gelagat aksi aiman make me happy…itupun kalau pengganas kecik tu dido….
    lagik satu mayang ni terrorr betul masak…..!!

    Balas

  6. Posted by emma on Januari 3, 2008 at 11:29 am

    k.ida xpyhla diet ema tgk bdn k.ida ok je xler gemukpn. masak le sedap2 n jgn lupa upload gambar n resipi skali tau hehehe.

    Balas

  7. M@L@~kalo dekat dah lame dh saya hntr ni..hehe
    hairieusof~tq..salam kenal
    queen~hehe..boy mmg cam gitu kan queen..ala..bolehla msk2 utk family ni…hhehe
    emma~tgk dlm gmbr x bape nmpk gemuk kot..lemak tersembunyi merata2 nih..hehe

    Balas

  8. Wah, sedapnye. Awak mmg pandai memasak ye🙂 Yelah, kalau masakan dah sedap, who can resist right? Even the cook cannot resist. Speaking from experience hihi…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: