Masa utk family….

Last Saturday…on the way nak gi Book Off..singgah jap kat Koryo Park.Nampak mcm cantik je.Org pun x ramai.Saje nk bwk Aiman jalan2 kat situ.Tapi bukannya nak jalan pun..asyik tengok sana sini…sampai ada nenek tu dok tegur2 dia…last2 dia babai je….hehe.Byk gak snap gmbr..gmbr lg boleh tgk kt my fp..ok

cimg2283.jpg

muke bosan Aiman setelah bape lame menunggu mama kutip daun momiji nih..

Sunday pulak…ada appointment dgn dentist..dlm pukul 11.20.Kena la tampal lagi sikit gigi ni..gigi tu baru nk rosak..elok je dia tampal..takdela letak besi2 pulak kali ni psl sikit je…awal2 tu doktor tu kata no injection ok..aku ckp aku nak jugak psl takut sakit..haha.Next appointment on 22/12.So,next week takyah gi dentist le..yeay yeay…Tapi ade appointment dgn doktor kat hospital pulak la.Nak bagi graf suhu badan yg dh buat hari tu…dh dekat 3 bulan dah tak period occay.Aku sgt stress!!

Lepas habis gi klinik gigi…pegi Hard Off..hubby beli dvd cite ape ntah..x tau nk bace..tulis nihongo..tp tgk le jugak.Pastu gi beli brg dapo skit kat Takaraya.Ade makcik tu dok tegur2 tanya dr mana la..pastu dok sembang dgn hubby le..aku x bape nak paham..haha.Tapi ade jugak yg paham.Bile masuk je dlm kereta..tanya la hubby..makcik tu tadi ckp saya cantik kan…keh keh keh..hubby terus buat muka nak termuntah…huhu..sengaja la tu…

Balik je rumah solat semua..pastu keluar balik.Ikut hubby gi service kereta kat Nissan Ebina.Awal2 tu hubby x bagi ikut..tapi..nak ikut jugakla..bosan la dok rumah dgn Aiman..hehe.Kali ni dh kali ketiga kot aku dtg sini.Awal2 dulu time nak beli kereta ni..2nd time masa nak ambik kereta dulu.Jumpe la pakcik yg uruskan mase beli kereta hari tu.Dulu mase jumpe dia tgh pregnant lagi.Baru dia dpt tgk Aiman.Tempatnya mmg ok kat situ.Diorg serve air..siap ade menu nak minum ape..pastu ade tpt budak2 main.Toilet pun lengkap utk tukar diapers sume,wet tissue,diapers pun takyah bawak..ade disedia kat situ.Tapi letih jugak menjaga budak ini.Bukan nak dok diam.Abih dikerjakan mainan2 tuh…huhu.Tapi hubby ckp..service diorg mmg bagusla..puas hati.

cimg2307.jpg

admirer betul dgn tpt nih..kalo la ade kat rumah ni..boleh golek2 sama

Balik dari Ebina..solat kat rumah..lepas maghrib..gi dinner kat Sushi Ondo Shonandai.Ramainye manusia.Letih jugak menunggu.Not bad la sushi dia..harganya pun murah..tp size kecik skit.

cimg2311.jpg

Emm…bile tengok kalender hari ni dah 12/12..emmm..lagi 6 hari Aiman’s First Birthday.Emm..takde plan nak buat party pun..just nk buat kek aje kot..jadi la kan.Kejap je dh besar budak ni..huhu..sedihla pulak…

2 responses to this post.

  1. hehehe…haah la tinggal berapa hari jer lagi Aiman nak celebrate 1st Birthday…pas ni x baby dah la…sudah BIG boy!!…agak2 ayah Aiman dapat bonus x minggu nih??…bleh beli birthday present kat Aiman kannn…😀 Mama Aiman x buat beday party utk Aiman kerrr??…Emir nak makan cake!!!..

    Balas

  2. Ayin ~ Mmg dh big boy pun ni..makin pjg akal dia..aduss..letihhh
    bonus dh abis dh pun..hihi
    besday party..ayah aiman takmo buat sbb dia mogok takmo kemas rumah..mengada!!!
    Emir..nanti auntie beli cake ye kite makan…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: