Autumn @ Showa Kinen Kouen

Last Saturday gi Showa Kinen Kouen..gi tgk2 pokok…tengok daun…barula dpt berjalan skit..sampai lenguh2 kaki jugakla…adeihh…kitorg pegi dgn keta sekali dgn Aisha n Shaheer….ni 2nd time dtg kouen nih..last time mase tgh pregnant(tp x tau pregnant..haha)…

cimg1602.jpg

suke sgt dgn gmbr nih….

collage3.jpg

Aiman lapar sgt time tu sampai nak mkn daun tu..adeihh..gomen ne..kite ambik gmbr dulu ye…awal2 tu nak suruh dia jalan..tapi dia buat lembik kaki…takmo pijak pun…excited sgt dok tgk daun2 yg berguguran tu..

collage11.jpg

for more pic please visit my fp ok http://zaidatulazra.fotopages.com

emm…lepas dah abih jalan2 tu..kitorg balik rumah jap..solat..pastu keluar gi makan sushi kat Sagamino…then gi Hard Off kat Mitsukyo…dah malam baru le balik rumah…

cimg1709.jpgcimg1710.jpg

emm..oishii….byk gile bwg tu..korek2 mkn salmon nye aje..hehe..kani miso soup..nyumm

Hari Ahad pulak….kul 11.20pg gi dentist kat Momo Dental Clinic…kena tampal gigi lain pulak…adeii…sakitt..sampai terangkat2 kaki nih…next week kena gi lagi..huhu..selagi x abih..selagi tu le every week kena gi…lepas dah settle jumpe dentist..balik rumah solat…terus kuar gi Minami machida..gi beli brg dapo skit kat Carrefour..balik rumah terus buat nabe..mkn dgn kimchi..emm..sedap sgt…

cimg1717.jpgcimg1721.jpg

 Resepi Nabe :

Utk kuahnya…

Konbu (beli yg serbuk aje)

Dashi (pakai yg serbuk)

Shoyu (kicap jepun)

Sdkt gula

Bhn2 isi: (ikut suke)

Ketam,udang,ikan,lala

Mushroom,carrot,kobis panjang

Kimchi

Masak kuahnya dulu..then masukkan bhn2 isi yg ada…makan dgn kimchi..sedap..

 

 

 

 

 

One response to this post.

  1. mak ai seronoknye aiman…comei je nak makan daun tuh..hehehehe…seronok ye ida dok jepun…sejuk je…takyah susah hati pasal panas eh…?

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: