Medical check-up…

cimg1212.jpg

cimg1218.jpg

Semalam pegi medical check-up Aiman kat Ayase Kosei Hospital. Dekat aje dgn rumah..jalan kaki pun boleh. Tapi sape nak gi jalan kaki…baik naik keta kan..haha… Hubby terpaksa ler cuti kan..sebab saya ni x pandai2 nihongo lagi..emm..bile nk pandai ni haa….malas betul nak study..

Nasib baik le kitorg gi lambat skit…cepat skit dpt masuk sbb org dh x ramai time tu. Aiman mcm biasa le…bukan nak dok diam..sementara nak tunggu tu…letih jugakla nak melayan dia. Ayah dia le jd mangsa..mama dia puasa..x larat nk layan..hihi.

Bile masuk je bilik doktor tu..mula2 tu dia ok bila bukak baju tu. Bila time nurse tu nak ukur kepala,badan tu start dh nk meraung…time nk timbang dia pun takmo dok diam…meraung2 mcm org sakit. Time doktor nk check pun dia meronta2 siap tertendang doktor tu…adeihh…nangis2 sampai nak termuntah le..dh le selesema. Doktor tu ckp kaki Aiman ni kuat….haha…dia nk check ape ntah x boleh…check lebih kurang gitu jela..sbb dia dok meraung2. Pastu baru le tau..doktor tu ckp..rupa2nya boleh gi medical check up kat medical center yg kat ngan umh nih..yg hospital..kena gak pegi…..lerr….patutle dlm buku Aiman tu x penah bertulis bila doktor tu check..emm..salah sape agaknye ye…saya ni x tau membaca..nak bertanya pun payah….agaknye..salah saya la kot…kan…hurmmm…

2 responses to this post.

  1. Posted by sue on Jun 5, 2009 at 5:12 am

    salam..saya sue yg sekarang ini berada di Oita, Jepun..ingin berkenalan dlm proses mencari kengkawan kat jepun ni…oita tak de student perempuan malaysia…suami kerja maner yer?dah berapa lama and berapa lama di jepun?

    Balas

    • wslm..oo..kat oita..oita tu kat kyushu kan?husband saya kerja kat yokohama,kanagawa.skrg ni kami tinggal kat zama,kanagawa ni.Saya hampir 4thn dan husband saya dh 11 tahun.tak tau la berapa lama lagi..maybe 4thn lg kot. salam perkenalan.ada facebook tak?boleh try cari kwn2 di jepun kat sana..

      Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: