Hari yang sejuk…

Sekarang ni autumn…cuaca dah pun bertambah sejuk. Kulit pun makin kering dan senang menggelupas. Tekak pun terasa kering je…cepat dahaga. Maybe sebab sejuk udara jadi kering. Selalu le kena pakai moisturiser,lotion,lip balm…kalo tak…kulit ni jadi kering sampai boleh luka. Aiman pun selesema skrg ni. Kejap je bertaik hidung tuh. Ayah Aiman pun dok sakit tekak.

cimg0951.jpg

Masa 1st time ayah Aiman kuarkan heater tu…bukan main suke lagi budak kecik tu. Tak penah tgk le katakan. Dulu dia kecik lagi. Heater tu utk letak kat dapo…pakai minyak gas…bile habis kena le isi balik. Time sejuk2 camni asyik kena dok beli minyak jela. Kat bilik pakai heater lain..yg ade humidifier…x sesuai kalo pakai heater minyak tuh. Kat living room pun pakai heater lain. Dulu time heater lain takde…asyik pakai heater minyak tu jela…time tido x pakai heater…tapi pakai selimut elektrik…dgn tpt letak kaki elektrik..Sekarang ni dh ade Aiman kena le beli jugak..hihi…

 cimg1152.jpg

Skrg ni heater ni ayah Aiman dh letak pagar..hihi..takleh le budak kecik tu nk main2 situ. Bukan ape..for safety kan…heater tu dh la panas..nanti dok jolok2 jari kecik tu..jadi sate pulak kang..

Disebabkan cuaca yg makin sejuk ni…tiap2 hari susah sgt nk bgn pagi. Mata ni rase sedap je nak tido. Bila Aiman jaga…cepat2 tepuk dia sambil mengharapkan dia tido balik…hihi…Aiman pulak byk kali jaga..dahaga..mesti kering tekak tu…1st time bgn bagi susu le..2nd time bagi air suam je.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: