Bengkang Jagung

cimg0868.jpg

* Resepi ni saya gunakan 2 loyang..kalau nk mkn sikit je boleh bahagi 2 resepi nih

Bahan2:
4 cwn tepung gandum
7 cwn santan
2 cwn gula
1 biji telur
Sdkt garam
1 tin jagung (kalo nk buat bengkang pandan..tukar jagung dgn perisa pandan jela)
*jagung ni blend jugak..tp kejap je ok..nk bagi ade ketul2 skit..kalo x suke ade ketul2 jagung tu blend le semua

Cara membuatnya:
1)Blender semua bahan hingga sebati (lecehla kalau nak kacau dgn tgn nanti berketul nak kena tapis pulak)
2)Masukkan adunan ke dlm loyang.
Bakar dgn suhu 180 degree selama 60minit

About these ads

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: